Laura Codruta Kovesi: CSM a anchetat NUP-ul dat de procurorul Alina Stoica in dosarul "Gala Bute"

Laura Codruta Kovesi: CSM a anchetat NUP-ul dat de procurorul Alina Stoica in dosarul

In momentul in care Kovesi a ajuns la Parchetul General, aceasta a fost intrebata de jurnalisti daca a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile facute de Elena Udrea pe Facebook, acesta a raspuns ca nu a facut acest demers. Robert Cazanciuc le-a transmis procurorilor, prezenti la bilant, ca a fost demarat un proces transparent, o competitie deschisa, pentru ocuparea functiei de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) si le-a cerut acestora sa participe la selectie in asa fel incat viitoarea conducere sa fie aleasa "exclusiv pe criterii de competenta".

acum 72 luni (10 Mar 2015)

In momentul in care Kovesi a ajuns la Parchetul General, aceasta a fost intrebata de jurnalisti daca a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu declaratiile facute de Elena Udrea pe Facebook, acesta a raspuns ca nu a facut acest demers. Mai mult, aceasta a adaugat ca nu a comentat niciodata declaratiile pe care le fac cei anchetati de DNA, asa ca nu o va face nici acum. Alina Stoica, in vizorul CSM in 2013 Intrebata daca s-a luat vreo masura impotriva Alinei Stoica, procurorul care a clasat in 2013 dosarul "Gala Bute", aceasta a spus ca inca nu s-a stabilit nicio sanctiune, o decizie urmand sa fie anuntata de CSM.

"La momentul la care s-a dispus infirmarea in dosarul

s-a decis sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu privire la doamna procuror (Alina Stoica - n.r), iar solutia urmeaza sa o aflati de la CSM", a spus Kovesi. Laura Codruta Kovesi a mai precizat ca "peste 310 milioane de euro asteapta sa fie executate. Robert Cazanciuc: "Daca nu vom investi in scoli, sa ne pregatim sa pregatim sa investim in penitenciare" Ministrul Justitiei a declarat la bilantul Parchetului General ca a demarat impreuna cu CSM un program de educatie juridica in scoli, in care procurori au participat ca voluntari. "Educatia, mai ales de la o varsta frageda, este singura modalitate prin care putem cu adevarat sa schimbam ceva, pentru ca adevaratele probleme ale Romaniei sunt generate inca si de dezvoltarea insuficienta, vicierea valorilor, perpetuarea ideii ca banii se castiga oricum, prin orice mijloace, cu orice risc. Daca nu vom investi in scoli, in mod sigur trebuie sa ne pregatim sa investim foarte mult in construirea de penitenciare, pentru ca problemele pe care le avem acum cu supraaglomerarea acestora vor fi si mai mari", a spus Cazanciuc. Robert Cazanciuc le-a transmis procurorilor, prezenti la bilant, ca a fost demarat un proces transparent, o competitie deschisa, pentru ocuparea functiei de procuror sef al Directiei de Investigare ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro