LauderMUN2015. Peste 100 de studenti dezbat astazi probleme mondiale intr-o conferinta de tip ONU

LauderMUN2015. Peste 100 de studenti dezbat astazi probleme mondiale intr-o conferinta de tip ONU

Ceremonia de deschidere a celei de-a treia editii a conferintei LauderMUN va incepe astazi la ora 9.00, la Facultatea de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti, iar la ora 13.00 vor incepe dezbaterile.

acum 105 luni (26 May 2015)

Ceremonia de deschidere a celei de-a treia editii a conferintei LauderMUN va incepe astazi la ora 9.00, la Facultatea de Geologie si Geofizica din cadrul Universitatii Bucuresti, iar la ora 13.00 vor incepe dezbaterile. Evenimentul se adreseaza elevilor de liceu si cuprinde o serie de discutii in plen si sesiuni de comunicari menite sa promoveze valorile diplomatiei si ale relatiilor internationale.

"Avem patru topicuri importante: conflictul din Yemen, rolul traficului de arme in conflictul international, problema talibanilor din Pakistan si problema Saharei de Vest", a explicat Robin Andreas Scrieciu, secretar general al conferintei LauderMUN 2015. Elevii se vor grupa in comitete si vor sustine punctul de vedere al diferitelor tari implicate in problema. "Fiecare elev preia rolul unui delegat in comitetul respectiv si in functie de subiect acest elev trebuie sa faca in prealabil un studiu, sa inteleaga pozitia tarii, sa o sustina indiferent de ce crede el personal si intr-un final, sa gaseasca solutii care sa multumeasca nu doar guvernul sau, dar si celelalte tari ONU", a explicat Mihai Cristian Vrabie, managerul conferintei. Diplome recunoscute international La finalul dezbaterilor, toti elevii vor primi diploma de participare iar in fiecare comitet va fi ales cel mai bun delegat, care va primi un premiu special. "Se vor remarca cei care vor aduce solutii viabile problemei si care vor indica faptul ca stiu pozitia tarii pe care o reprezinta", a spus Diana Cojocaru, secretar general adjunct al conferintei. Fenomenul "Model United Nations", cu o indelungata traditie la nivel international, este unul dintre cele mai populare si mai complexe tipuri de simulari ONU si atrage un numar in continua crestere de liceeni interesati de probelemele existente la nivel mondial. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro