Latifundiarul Pimen ataca legea vanzarii terenurilor la straini: "Curata tradare de tara, dispret total fata de eroii neamului"

Latifundiarul Pimen ataca legea vanzarii terenurilor la straini:

14 ani de lupta in instanta pentru 166.000 de hectare de padure IPS Pimen probabil a uitat de faptul ca de 14 ani de zile duce o lupta cu statul roman, prin care solicita 166.000 de hectare de padure in Bucovina, intindere echivalenta cu 20% din suprafata judetului Suceava. La jumatatea lunii ianuarie a anului 2015, FBORB, reprezentata legal prin IPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei si Radautilor, a depus o cerere de Contestatie in Anulare, impotriva deciziei Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) de mentinere ca definitiva a solutiei date de Curtea de Apel Cluj prin care padurile revendicate de FBORB raman in proprietatea statului.

acum 51 luni (11 Jul 2016)

Inalt Preasfintitul Pimen Suceveanul (86 de ani), Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a facut o declaratie controversata duminica, 10 iulie, la Manastirea Putna. Ierarhul ortodox a condamnat in termeni categorici statul roman pentru "legea vanzarii de terenuri strainilor", in conditiile in care eparhia pe care o conduce incearca de peste 10 ani sa obtina, in baza legilor care reglementeaza retrocedarile, paduri in Suceava echivalente cu 20% din suprafata judetului.

Cateva sute de credinciosi crestin-ortodocsi au participat la sarbatorirea a 550 de ani de la punerea pietrei de temelie a Manastirii Putna si au ascultat declaratia liderului bisericesc. Veti intelege cat de mult au gresit parlamentarii de azi, dand legea vanzarii de terenuri strainilor. Au fost instrainate peste doua milioane de hectare - curata tradare de tara, dispret total fata de eroii neamului care si-au dat viata pe campurile de lupta pentru apararea pamantului tarii, sfintindu-l cu sangele lor", spus IPS Pimen, la finalul slujbei religioase.

14 ani de lupta in instanta pentru 166.000 de hectare de padure

IPS Pimen probabil a uitat de faptul ca de 14 ani de zile duce o lupta cu statul roman, prin care solicita 166.000 de hectare de padure in Bucovina, intindere echivalenta cu 20% din suprafata judetului Suceava. Arhiepiscopia condusa de IPS Pimen are in administrare nu mai putin de 10.000 de hectare de padure, valoare de piata a fondului forestier fiind estimata la aproximativ 100 de milioane de euro.

In urma cu mai bine de un an de zile IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a depus la Inalta Curte de Casatie si Justitie - instanta suprema a Romaniei, o contestatie in anulare in dosarul Fondului Bisericesc. Cererea a fost respinsa, dar batalia pentru cele 166.000 de hectare de padure din Suceava, solicitate in instanta Fondul Bisericesc Ortodox Roman al Bucovinei (FBORB), nu s-a terminat.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro