Laszlo Tokes: "UDMR nu poate indeplini misiunea de aparare a maghiarilor daca nu se schimba"

Laszlo Tokes:

In acest context, salut si eu initiativa de lege privind apararea minoritatilor, asa numitul Minority SafePack, inaintat de FUEN, impreuna cu UDMR, si chiar se lanseaza aceasta initiativa, pentru care sunt necesare cam un milion de semnaturi", a declarat Tokes Laszlo. Presedintele organizatiei Bihor a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Csomortany Istvan, s-a adresat celor aproape 500.000 de cetateni romani de etnie maghiara sau/si romana care au si cetatenie ungara in contextul alegerilor de anul viitor din Ungaria.

acum 39 luni (10 May 2017)

"Consider ca este nevoie de o schimbare radicala in politica europeana privind apararea minoritatilor nationale. In acest context, salut si eu initiativa de lege privind apararea minoritatilor, asa numitul Minority SafePack, inaintat de FUEN, impreuna cu UDMR, si chiar se lanseaza aceasta initiativa, pentru care sunt necesare cam un milion de semnaturi", a declarat Tokes Laszlo.

"Se stie ca in jur de 10% din populatia UE apartine unor minoritati autohtone, traditionale, intre care si ungurii din jurul Ungariei, respectiv din Romania, si in acelasi timp, numai 5 % din populatia Europei Unite reprezinta populatia emigrantilor. Eu nu sunt impotriva acelor care parasesc tara din cauza de razboi sau sunt persecutati, dar este clar ca cetatenii Europei trebuie sa fie mai bine cinstiti si protejati," a spus Tokes.

In legatura cu migratia, eurodeputatul a precizat ca lipsa fortei de munca in Uniunea Europeana trebuie compensata nu prin importul fortei de munca din lumea a treia, ci prin politici adecvate, prin aprecierea valorilor familiei, prin politici demografice, privind familia.

In acest an se marcheaza 500 de ani de la reforma bisericeasca din 1517, Tokes Laszlo dorind sa atraga atentia asupra neimixtiunii politicului in Biserica, precum si asupra "epurarii morale si politice" din sanul organizatiei care reprezinta interesele minoritatii maghiare. Noi consideram ca, prin alierea UDMR-ului la guvernul maghiar, respectiv la FIDESZ, este o schimbare pozitiva, dar nici UDMR-ul nu poate indeplini misiunea de aparare a comunitatii maghiare daca nu se schimba", a spus Tokes.

Presedintele organizatiei Bihor a Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Csomortany Istvan, s-a adresat celor aproape 500.000 de cetateni romani de etnie maghiara sau/si romana care au si cetatenie ungara in contextul alegerilor de anul viitor din Ungaria.

"Sa fie atenti,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro