Laserele iau locul frezei dentare. Cum pot fi tratati dintii fara durere

Laserele iau locul frezei dentare. Cum pot fi tratati dintii fara durere

La o putere mai mica, in jur de 1 watt, poate fi folosit cu succes in tratamentul pungilor gingivale, intrucat are efect antibacterian foarte pronuntat si, cu o interventie minim-invaziva si foarte putin dureroasa, aproape deloc dureroasa pentru pacient, se poate rezolva o problema foarte importanta, care altfel ar necesita o interventie de tip clasic, foarte extinsa, cu sangerare mare si cu efecte postoperatorii neplacute. Daca freza slefuieste o cantitate mai mare de dinte, ceea ce nu este indicat in foarte multe cazuri, cu ajutorul laserului se pot face doar cateva insulite foarte mici si apropiate una de cealalta, creandu-se totodata o suprafata ma rugoasa, care determina o adeziune mai buna a lucrarii dentare.

acum 75 luni (26 Oct 2016)

Cu durer putina sau inexistenta, cu interventii mai scurte decat acelea cu care ne-am obisnuit si, fireste, fara zgomotul frezei. Avantajele unor astfel de lucrari comparative cu cele clasice sunt amintite de dr.

Fizioterapie pentru gingii

In functie de lungimea de unda emisa, exista trei tipuri de lasere stomatologice. Laserul cu cea mai mica intensitate (500-700 milliwati), datorita efectului de biostimulare a tesuturilor, este folosit ca fizioterapie in stomatologie, pentru ameliorarea bolilor gingivale, cunoscute drept parodontopatii.

Dinti cu patru nuante mai deschisi

Urmatorul laser, ca intensitate a lungimii de unda (intre 0,5-7 wati), laserul de tip dioda, are indicatii chirurgicale foarte precise, tot pe tesut moale (gingii). "Apelam la acest laser daca este nevoie de o corectare a tesuturilor, de o excizie a tumorilor mici sau mari. La o putere mai mica, in jur de 1 watt, poate fi folosit cu succes in tratamentul pungilor gingivale, intrucat are efect antibacterian foarte pronuntat si, cu o interventie minim-invaziva si foarte putin dureroasa, aproape deloc dureroasa pentru pacient, se poate rezolva o problema foarte importanta, care altfel ar necesita o interventie de tip clasic, foarte extinsa, cu sangerare mare si cu efecte postoperatorii neplacute. Laserul de tip dioda are o setare de ameliorare a durerii de tip nevralgic", adauga specialistul.

La o putere mai mare, de pana la 6 wati, laserul dioda poate fi folosit si in cazul procedurilor de albire a dintilor. Radiatia laser activeaza un catalizator din gelul de peroxid, folosit la albire, obtinandu-se rezultate foarte bune - o deschidere a culorii cu 3-4 nuante, comparativ cu nuanta initiala, intr-un timp foarte scurt, de maximum 30-40 de minute. De fapt, albirea presupune o metoda de oxidare a materiei organice din smaltul dintelui. Smaltul este alcatuit din prisme de hidroxiapatita dure, iar intre acestea, exista materie organica, care se colo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro