Laptopul merge greu? Cum ii poti creste performantele

Laptopul merge greu? Cum ii poti creste performantele

Aceasta politica care initial se referea doar la sistemele MacBook Air este atat de profitabila pentru compania americana incat pana si cel mai recent Mac mini, lansat saptamana trecuta, este la fel de restrictiv cand vine vorba de upgrade. Pe langa faptul ca necesita niste surubelnite speciale pentru deschidere, nu aveti nimic de castigat daca va loviti de o imagine precum cea de mai sus, in care fiecare componenta este lipita si acoperita cu amenintari legate de pierderea garantiei in cazul in care atingeti ceva.

acum 67 luni (30 Oct 2014)

Perceptia generala este ca, din momentul in care ai cumparat un notebook, cel mai probabil, configuratia acestuia va ramane neschimbata pana ,,l-ai pasat" mai departe sau, in cazuri extreme, l-ai aruncat. De multe ori puteti investi intr-o cantitate de memorie suplimentara, intr-un hard disk mai mare, intr-unul mai rapid sau intr-un SSD. In ceea ce priveste spatiul de stocare, exista din ce in ce mai multe solutii prin care puteti face un upgrade, multe aplicandu-se chiar si in cazul unor tablete. Atunci cand aveti cantitatea maxima de memorie RAM si unitatea voastra de stocare consta intr-un SSD ultra rapid, am incheiat orice discutie.

In general, nu este recomandat sa cumparati un notebook plecand de la premisa ca veti investi bani in el, dar de cele mai multe ori nu aveti alta optiune. Daca in cazul unui desktop era foarte usor sa mai schimbati ceva la capitolul hardware, un notebook va limiteaza destul de mult cand vine vorba de a-l deschide si a inlocui hard disk-ul sau RAM-ul. Aveti de cele mai multe ori o autonomie mare datorita unui procesor Intel Ultra Low Voltage, dar s-ar putea ca acela sa nu fie cel mai sprinten sistem pe care ati pus mana. Desi ati fi tentati sa credeti ca puteti investi bani ulterior intr-un astfel de computer, aproape de fiecare data, va inselati. Pentru a fi atat de compacte si cu o grosime care rareori atinge un centimetru si jumatate, memoria RAM este integrata pe placa de baza, iar in interiorul lor nu putea fi strecurat un hard disk normal sau un alt SSD.

In practica, exista si exceptii de la regula, iar notiunea de ultrabook a devenit un pic mai flexibila in ultimii ani. Cel mai bine insa, daca va ganditi sa va actualizati hardware-ul unui portabil, cel mai bine ar fi sa va luati un laptop un pic mai mare. Majoritatea notebook-urilor actuale nu mai sunt la fel de mari ca pe vremuri, dar daca ati cumparat un ultrabook de 1,3 kilograme, aproape sigur, abia il veti mai putea... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro