Lantul slabiciunilor care a dus la moartea lui Bogdan Gigina. Politistii si-au comemorat colegul care a murit pentru ca Oprea sa ajunga repede acasa

Lantul slabiciunilor care a dus la moartea lui Bogdan Gigina. Politistii si-au comemorat colegul care a murit pentru ca Oprea sa ajunga repede acasa

Ziua de joi a fost una trista pentru Brigada de Politie Rutiera a Capitalei. La crucea amenajata la locul accidentului de familia lui Bogdan Gigina un preot a tinut o slujba, iar politistii au aprins lumanari, au adus flori si au tinut un moment de reculegere. Pe o ploaie marunta, vizibilitate redusa si cu o viteza de 84 km/h, spun procurorii, in zona Bulevardului Stirbei Voda agentul a pierdut controlul motorului si a cazut intr-o groapa ce fusese sapata in mijlocul bulevardului pentru remedierea unei avarii la reteaua de distributie a gazelor.

acum 68 luni (20 Oct 2016)

Ziua de joi a fost una trista pentru Brigada de Politie Rutiera a Capitalei. Zeci de politisti s-au recules la locul accidentului unde in urma cu exact un an si-a gasit sfarsitul la doar 28 de ani moto-politistul Bogdan Gigina. Alaturi de politisti au fost familia lui Bogdan si prietenii acestuia.

La crucea amenajata la locul accidentului de familia lui Bogdan Gigina un preot a tinut o slujba, iar politistii au aprins lumanari, au adus flori si au tinut un moment de reculegere. E o zi trista si am zis sa-i cinstitm memoria venind aici, mergand la cimitir sa comemoram ziua in care s-a intamplat evenimentul asta nefericit", a spus Valentin Riciu, presedintele biroului Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC) din cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti.

"Toti colegii lui, toti politistii din Politia Capitalei suntem alaturi de Bogdan, familia lui. Acolo unde este, Bogdan stie ca il purtam in suflet", a spus si comisarul-sef Ovidiu Munteanu, de la Brigada de Politie Rutiera. "Se implineste un an de cand ignoranta unor sefi a distrus vieti si ne-au aratat - pentru a cata oara?

Mama lui Bogdan, Carmen Gigina a dezvaluit intr-un mesaj tulburator ultima convorbire pe care a avut-o cu fiul ei inainte de accident.

"In urma cu un an la aceasta ora am vorbit cu Bogdan pentru ultima data .Mi-a spus ca nu s-a retras din teren ca o va face. VASILE LINCU: IN POLITIE NU S-A SCHIMBAT NIMIC

Din pacate, moartea lui Bogdan Gigina nu a adus nicio schimbare in Politiei pentru ca astfel de tragedii sa nu se mai repete.

"Totul pleaca de la necunoasterea si nerespectarea legii de catre cei care dau ordine si cei care le executa. In al doilea rand, este teama celor care vad ca nu se respecta legea si nu refuza un ordin nelegal. A treia problema este cutuma, practica creata in sistem ca unii sefi sa poata dispune de subordonati dupa bunul pla... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro