Lantul denunturilor care fac radiografia mituirii fostul ministru al Internelor Cristian David si finantarii PNL

Din cate imi aduc aminte, cu acea ocazie, una din discutiile ce au avut loc a fost legata de faptul ca MLADIN ADRIAN a afirmat ca acea problema de fond funciar, pentru care, prin intermediul meu si cu acceptul ministrului DAVID CRISTIAN, solicitase audienta la prefectul de Buzau, se afla in cursul procedurilor de reconstituire.(…) La data de 01 februarie 2008, MLADIN ADRIAN mi-a spus sa ma prezint la sediul Bancii Transilvania - Sucursala Lipscani, unde mi-a inmanat o geanta, explicandu-mi faptul ca in ea se afla suma de 500.000 euro si mi-a spus sa o predau ministrului DAVID CRISTIAN pentru ajutorul acordat de acesta in rezolvarea problemelor pe care le-a avut cu dosarul de revendicare a suprafetelor de teren din judetul Buzau. Acesta este momentul in care am fost pe deplin edificat asupra faptului ca ministrul DAVID CRISTIAN era in deplina cunostinta de cauza asupra intregii afaceri imobiliare dezvoltata de MLADIN ADRIAN in Buzau, nefiind strain nici de vanzarile de terenuri si persoanele implicate in aceste tranzactii, de pe urma carora a beneficiat de suma de 500.000 euro, pe care personal i-am predat-o in data de 01 februarie 2008."(…) Fragment din denuntul fostului prefect de Buzau, Cristinel Bigiu, din care rezulta ca din mita 250.000 de euro au ajuns la PNL "(…) In perioada ianuarie 2005 - aproximativ iunie 2007 am indeplinit functia de prefect al judetului Buzau.

acum 108 luni (9 Mar 2015)

Cristian David, fost ministru al Internelor si Reformei Administrative, arestat preventiv pentru luare de mita, trafic de influenta si abuz in serviciu, a fost denuntat de membrii intregului lant infractional, toti implicati in dosare de coruptie. Mita totala ceruta initial ar fi fost de circa 1.850.000 de euro.

Din lantul infractional, in ordinea cronologica in care au facut denunturile, fac parte personajele principale Adrian Mladin, fostul primar al comunei Jilava, Valeriu Roger Nitescu, fost sef de cabinet al ex-ministrului de Interne David, fostul prefect al Buzaului, Cristinel Bigiu.

Suma pretinsa de ministru a fost de 500.000 de euro, pe care i-a si primit, potrivit actelor procurorilor, iar 700.000 de euro au ajuns la fostul prefect de Buzau de atunci, Cristinel Bigiu.

Din suma de 700.000 de euro, Bigiu ar fi dat PNL suma 250.000 de euro pentru finantarea campaniilor electorale din 2008.

La seful de cabinet Roger Nitescu ar fi ajuns sume de bani in mai multe transe, dar valoarea nu a fost facuta publica.

Banii ar fi fost dati in 2008, ca recompensa ca Mladin a cerut in 2007 si a si primit doua terenuri in intravilanul orasului Buzau, in suprafata totala de 16,5 hectare. Fostul ministru de Interne Cristian David, ARESTAT pentru o mita de 500.000 euro. "Era mai bine daca erau in lei", spune David in interceptari

In iunie 2014, dupa ce a fost condamnat de prima instanta la sapte ani inchisoare pentru coruptie, fostul primar al comunei Jilava, Adrian Mladin a facut un denunt impotriva lui Cristian David.

Fragment din denuntul lui Adrian Mladin, fost primar al comunei Jilava, care decupeaza lantul infractional cu actorii principali

"Il cunosteam pe Nitescu Valeriu Roger din anul 2005 si stiam ca este, la nivelul anului 2007, seful de cabinet al ministrului de interne David Cristian. (…)

Ma intalneam cu Nitescu Valeriu Roger frecvent, dupa ce ii solicitasem ajutorul, si il tineam l... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro