Ladislau Csendes (CNSAS), despre cazul ministrului Mircea Dumitru: Revizuirea unei decizii privind colaborarea cu Securitatea se face in cazul in care apar elemente noi

CITEȘTE ȘI: Guvernul ii ia apărarea ministrului Mircea Dumitru: Niciun ministru nu a colaborat și nici nu a fost agent al Securității Intrebat dacă o decizie luată anterior se poate modifica, Claudiu Secaşiu a menţionat că nu este imposibil. CITEȘTE ȘI: CNSAS: Ministrul Educației, Mircea Dumitru, nu a colaborat cu Securitatea "Solicit in momentul de față CNSAS să vină cu un punct de vedere clar, public, din care să rezulte care este poziția acestei instituții in legătură cu statutul meu.

acum 76 luni (4 Oct 2016)

Revizuirea unei decizii privind colaborarea cu Securitatea va fi făcută doar in cazul in care "apar elemente noi", a precizat fostul preşedinte al CNSAS din perioada in care a fost emisă decizia in cazul lui Mircea Dumitru, Ladislau Csendes, pentru News.ro.

Ladislau Csendes a explicat in ce condiții se poate revizui o decizie a CNSAS privind colaborarea cu Securitatea, in condițiile in care actualul ministru al Educației, Mircea Dumitru, are o decizie de necolaborare, din anul 2007.

Ladislau Csendes a mai susţinut că membrii CNSAS ar fi trebuit să fie informaţi dinainte despre o solicitare de revizuire a unei decizii privind colaborarea cu Securitatea a lui Mircea Dumitru.

Totodată, Claudiu Secaşiu, membru al CNSAS, a declarat pentru News.ro că ministrul Educaţiei face "obiectul unei noi verificări din oficiu", fiind vorba despre o "procedură stabilită prin lege", in condițiile in care Mircea Dumitru deține o nouă funcţie. Este o indatorire a instituţiei de a face verificări, o procedură stabilită de lege pentru persoanele care fac obiectul unei verificări din oficiu", a declarat Claudiu Secaşiu, membru al CNSAS.

CITEȘTE ȘI: Guvernul ii ia apărarea ministrului Mircea Dumitru: Niciun ministru nu a colaborat și nici nu a fost agent al Securității

Intrebat dacă o decizie luată anterior se poate modifica, Claudiu Secaşiu a menţionat că nu este imposibil.

Şi Claudiu Secaşiu a afirmat că sunt verificaţi membrii Guvernului Cioloş, dar că deocamdată nu s-a ajuns la Mircea Dumitru.

Mircea Dumitru anunță că va da in judecată persoanele care au lansat afirmațiile in spațiu public

Marți, in spațiul public au apărut declarații conform cărora Mircea Dumitru ar fi colaborat cu Securitatea. Nu am fost nici membru al Securității, nici colaborator al Securității, nu am făcut poliție politică.

Totodată, el a solicitat Consiliului Național ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro