Lacul care atrage moartea: drama femeii care a luat un taxi pana la barajul Cincis, pentru a muri inecata in apele lui

Lacul care atrage moartea: drama femeii care a luat un taxi pana la barajul Cincis, pentru a muri inecata in apele lui

Destin tragic pentru o femeie de 66 de ani din Hunedoara: a murit inecata in apele Lacului Cincis. Superstitii despre lacului Cincis In privinta Lacului Cincis, exista numeroase povesti despre drame si tragedii petrecute in ultima jumatate de secol, de cand a fost infiintat.

acum 104 luni (1 Jul 2015)

Destin tragic pentru o femeie de 66 de ani din Hunedoara: a murit inecata in apele Lacului Cincis. La orele 8 dimineata, s-a deplasat cu un taxi pana la barajul lacului de acumulare.

"Vecina noastra avea probleme grave de sanatate. Avea o greutate cu mult peste 100 de kilograme si de abia se mai putea misca. Agentul de paza de la baraj a observat-o pe hunedoreanca inainte ca aceasta sa se prabuseasca, dar nu a mai avut timp sa o opreasca din gestul sau.

Recent, in apropierea barajului lacului de acumulare, doi oameni au murit intr-un acciodent rutier.

Superstitii despre lacului Cincis

In privinta Lacului Cincis, exista numeroase povesti despre drame si tragedii petrecute in ultima jumatate de secol, de cand a fost infiintat. Oamenii care locuiesc in satele din vecinatatea barajului vorbesc despre faptul ca, in anii 1960, localnicii au fost nevoiti sa isi dezgroape mortii din vechile cimitire ingitite apoi de apele lacului.

In satele stramutate pentru a face loc lacului de acumulare, infiintat pentru alimentarea Hunedoarei si a combinatului siderurgic, descantecele erau nelipsite din folclorul local. "Cincisul era predominat de un noian de credinte si superstitii, care stapaneau intreaga viata spirituala a cincisenilor. Oamenii erau urmariti de ideea ca anumite forte supranaturale le conduc viata", se arata in monografia satului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro