La vanatoare cu nea Nicu

Fara a sti cu exactitate, presupunem ca ar fi putut contine, printre altele, un dispozitiv de confectionat cartuse pentru vanatoare (pret de pornire: 40 euro), un corn de vanatoare, pentru pastrarea prafului de pusca, decorat cu motive traditionale romanesti (pret de pornire: 50 euro) sau o esenta mai puternica de tipul rafinatului whisky Syndicate 58/6, 12YO Blended Scotch (pret de pornire: 32 euro).

acum 93 luni (15 Jul 2015)

O serie de obiecte de vanatoare, printre care si o tolba care i-a apartinut lui Nicolae Ceausescu, vor fi scoase la licitatie de casa Artmark pe 19 iulie la Mamaia.

Desi prefera vanatul mare, Nicolae Ceausescu niciodata nu s-ar fi dat in laturi de la vreo partida de vanatoare. Se spune ca in fiecare iarna fostul conducator organiza partide initiatice de vanatoare de fazani pentru diplomatii straini acreditati in Romania.

Tolba cu ciochinari (pret de pornire: 400 euro) este legata si de una dintre traditiile preferate ale lui Ceausescu, "botezul vanatoresc". Daca raspunsul nu era pe placul acestuia, novicii primeau trei lovituri de vergea peste fund, in semn de acceptare in tagma vanatorilor.

Dincolo de scenariile imaginate, fara gres apare intrebarea: ce transporta Nicolae Ceausescu in tolba sa pe timpuri de vanatoare? Fara a sti cu exactitate, presupunem ca ar fi putut contine, printre altele, un dispozitiv de confectionat cartuse pentru vanatoare (pret de pornire: 40 euro), un corn de vanatoare, pentru pastrarea prafului de pusca, decorat cu motive traditionale romanesti (pret de pornire: 50 euro) sau o esenta mai puternica de tipul rafinatului whisky Syndicate 58/6, 12YO Blended Scotch (pret de pornire: 32 euro). ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro