La un an dupa tragedia din Constanta, doctorul Angel Trifan a scris un mesaj emotionant despre colegii sai care au pierit in apele Lacului Siutghiol
Aceleasi sentimente s-au amplificat exponential, cand in urbea mea natala, Braila, ne-am adunat colegi de la Aviatie si SMURD Constanta, Iasi si Galati (18 oameni de la noi) si intregul oras Braila, ca sa o petrecem pe ultimul ei drum, pe cea care a fost dr. La fel cum la sfarsitul fiecarei misiuni terestre le multumesc colegilor soferi paramedici ca m-au adus cu bine la spital timp de 8 ani de zile, la fel la fiecare aterizare, de un an si jumatate le multumesc pilotilor ca au grija de noi.
Doctorul Angel Trifan, medic coordonator UPU-SMURD Galati a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emotionant despre fatidica zi din decembrie 2014.
"Acum 1 an, pe la ora 16.30, incheiam o garda pe elicopter - timpul efectiv cand se putea zbura pe lumina - fiind impreuna cu Horatiu Caracas. Disperarea colegilor, cunoscutilor, prietenilor si a familiei, care nu stiau nimic de noi. Initial in speranta, avand in vedere stirile si informatiile contradictorii, aproape imediat in neputinta, disperare, tristete nemarginita, un urlet tanguitor care incerca sa razbeasca afara din noi", a marturisit doctorul Angel Trifan, medic coordonator UPU-SMURD Galati. Aceleasi sentimente s-au amplificat exponential, cand in urbea mea natala, Braila, ne-am adunat colegi de la Aviatie si SMURD Constanta, Iasi si Galati (18 oameni de la noi) si intregul oras Braila, ca sa o petrecem pe ultimul ei drum, pe cea care a fost dr. Am realizat inca o data cat de fragili putem fi noi, cei care zi de zi ne ridicam in aer sa salvam vieti.
Ne-am amintit primele dimineti din primele garzi de elicopter si discutiile noastre, impresiile impartasite intre noi. Privirea petrecuta pana nu se mai vedea partenerul nostru de viata, imbratisarea calda a copiilor dimineata, rugaciunile de dimineata, speranta intoarcerii acasa si, desigur, rugile noastre in inevitabilele momente de cumpana din timpul misiunilor, cu sau fara pacient. La fel cum la sfarsitul fiecarei misiuni terestre le multumesc colegilor soferi paramedici ca m-au adus cu bine la spital timp de 8 ani de zile, la fel la fiecare aterizare, de un an si jumatate le multumesc pilotilor ca au grija de noi.
Obiceiul meu au inceput sa il aiba si colegii mei mai tineri, lucru care ma bucura. Elicopterele din toata tara au fost oprite de la zbor si verificate temeinic. Un sistem de urgenta ultraperformant, imaginat in urma cu 25 de ani de un om cu viziuni de neegalat. Prima misiune dupa accident, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro