La plaja printre maracini, in singura statiune balneara din Baragan: declinul din Amara

La plaja printre maracini, in singura statiune balneara din Baragan: declinul din Amara

Oamenii au fost intampinati cu plaje neingrijite si conditii hoteliere care lasa de dorit. In continuare, turistii sunt obligati sa-si aseze cearsafurile pe aceleasi plaje pline de buruieni si sa se scalde in apa incarcata de alge, care emana un miros urat.

acum 82 luni (14 Jun 2017)

Oamenii au fost intampinati cu plaje neingrijite si conditii hoteliere care lasa de dorit. Mai grav este ca, desi a trecut mai bine de o luna de la deschiderea oficiala a plajelor, situatia a ramas neschimbata. In continuare, turistii sunt obligati sa-si aseze cearsafurile pe aceleasi plaje pline de buruieni si sa se scalde in apa incarcata de alge, care emana un miros urat. Uitati si dumneavoastra cum arata", declara Elena Popescu (67 de ani), o pensionara venita in statiunea Amara, tocmai din judetul Galati.

Cea mai mare plaja din Amara, cunoscuta sub numele de "UGSR" (Uniunea Generala a Sindicatelor din Romania), era in trecut foarte populara atat in randurile localnicilor, cat si printre turisti. Turistii care au vizitat-o zilele trecute au ramas dezamagiti de plaja care cu ani in urma era botezata "Perla" Amarei. Practic, este aproape imposibil sa-ti asezi cearsaful si sa stai la soare, pentru ca ierburile si insectele sacaitoare au luat locul nisipului fin. "Am stat doar 20 de minute la soare si m-am dus acasa, pentru ca m-am umplut de furnici. Este iarba peste tot si nu poti sa stai jos", reclama Nicoleta Adam (45 de ani), o localnica din Amara. "Noi am vrut sa facem curatenie, sa taiem iarba si chiar sa concesionam un loc pentru amenajarea unui mini-bar, dar cu ploile acestea nu s-a putut face nimic. Abia de acum incolo ne vom ocupa si noi sa ne organizam mai bine. In mare parte pensionari, acestia vin in fiecare vara intr-un numar cuprins intre 3.000 si 4.500, dupa cum arata statisticile Directiei Judetene de Statistica Ialomita. Turistii vin la Amara mai ales pentru a se bucura de apa cu efecte benefice pentru organism a lacului, care da si numele statiunii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro