La multi ani, Alexandru Andries! Artistul sarbatoreste 60 de ani pe scena

Astazi, artistul, ajuns la varsta de 60 de ani, sarbatoreste nu numai ziua sa de nastere, dar si 30 de ani de la debutul sau in industria muzicala romaneasca - toate acestea pe scena, alaturi de public. Alexandru Andries FOTO Facebook Cu 60 de ani de viata in spate, inca 30 de la lansare primului album si alti 40 de la primul concert, putem spune ca 2014 este anul cifrelor rotunde pentru Alexandru Andries.

acum 56 luni (13 Oct 2014)

In 1984, Alexandru Andries isi lansa albumul de debut, intitulat "Interioare". Astazi, artistul, ajuns la varsta de 60 de ani, sarbatoreste nu numai ziua sa de nastere, dar si 30 de ani de la debutul sau in industria muzicala romaneasca - toate acestea pe scena, alaturi de public. Imi place sa-mi petrec momentele importante cu prietenii buni si in liniste", a declarat artistul, care va urca pe scena de la sala Radio astazi, de la ora 19.30.

Desi prefera sa petreaca in compania unui cerc restrans de prieteni, anul acesta este unul special, asa ca Andries s-a decis sa faca o exceptie, la sugestia domnului Aurel Mitran, care "are o putere de convingere extraordinara".

"Intai mi-am dat seama ca sunt 30 de ani de cand a aparut discul "Interioare", dupa care mai multi prieteni mi-au atras atentia ca o sa implinesc si eu 60 de ani. Intr-adevar, a fost ideea domnului Aurel Mitran ca acest concert care marcheaza 30 de ani de la lansarea discului "Interioare" sa fie chiar de ziua mea, pe 13 octombrie, cand implinesc 60 de ani. E prima si probabil, nu stiu daca ultima, dar nu-mi doresc sa cant de ziua mea, dar de data asta m-a convins, pentru ca are o putere de convingere extraordinara", a mai spus Alexandru Andries, pentru "Adevarul".

Alexandru Andries FOTO Facebook

Cu 60 de ani de viata in spate, inca 30 de la lansare primului album si alti 40 de la primul concert, putem spune ca 2014 este anul cifrelor rotunde pentru Alexandru Andries. Amintim, de asemenea, ca in 2014 se implinesc zece ani de cand artistul a fost recompensat de fostul presedinte Ion Iliescu (pe 10 decembrie 2014) cu Ordinul Meritual Cultural in grad cavarel, Catgoria B - "Muzica", "pentru contributiile deosebite in activitatea artistica si culturala din tara noastra, pentru promovarea civilizatiei si istoriei romanesti". De asemenea, Alxandru Andries face parte din Uniuniea Compozitorilor si Muzicologilor din... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro