La famiglia. Un senator, sotia, cumnata, fratele si angajatii sai, condamnati intr-un dosar cu falsuri

La famiglia. Un senator, sotia, cumnata, fratele si angajatii sai, condamnati intr-un dosar cu falsuri

Fratele si cumnata fostului senator, Da-nut si Laura Agrigoroaei, au pri-mit si ei condamnari de un an si patru luni de inchisoare cu suspendare, in timp ce alte trei persoane, Lacramioara si Ste-lian Bors, precum si Mihaela Ducu, au primit condamnari cuprinse intre un an si trei luni si un an si noua luni de in-chisoare cu suspendare.

acum 61 luni (16 May 2017)

Ionel Agrigoroaei, fost senator din partea mai multor partide, a fost condamnat definitiv la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, fiind gasit vinovat pentru infractiuni de fals. Alaturi de fostul parlamentar, judecatorii de la Curtea Suprema au mai dispus condamnarea la doi ani si patru luni de inchisoare cu suspendare a sotiei sale, Antonela, fost consilier judetean. Fratele si cumnata fostului senator, Da-nut si Laura Agrigoroaei, au pri-mit si ei condamnari de un an si patru luni de inchisoare cu suspendare, in timp ce alte trei persoane, Lacramioara si Ste-lian Bors, precum si Mihaela Ducu, au primit condamnari cuprinse intre un an si trei luni si un an si noua luni de in-chisoare cu suspendare. Ionel Agrigoroaei a fost trimis in judecata in 2014, cand era senator, de procurorii Parche-tului General pentru doua infractiuni de fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, inselaciune si complicitate la inselaciune.

Agrigoroaei a dat vina pe o angajata

"In-culpata Duduc Dana Mihaela a completat, in cursul lunii no-iembrie 2007, patru ade-verinte in care au fost consemnate date nereale in legatura cu veniturile realizate de in-culpatul Agrigoroaei Ionel si sotia acestuia Agrigoroaei Antonela, semnate de cei doi inculpati. Prin prezentarea inscrisurilor la momentul incheierii de catre cei doi inculpati a unui contract de credit, acestia au indus in eroare reprezentantii unei banci cu privire la veniturile realizate, obtinand astfel un imprumut in valoare de 335.000 de franci elvetieni (echivalentul a 202.596 de euro), suma cu care unitatea bancara a fost prejudiciata", au precizat procurorii. Un alt credit ce ar fi fost obtinut in mod similar de catre Ionel Agrigoroaei si Stelian Bors, un asociat de-al sau, a fost oferit in baza unor alte adeverinte cu informatii false, semnate de Duduc in aprilie si mai 2008. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro