La condamnarea unui santajist de presa: de la reactiile lui Badea si Ciutacu la o lectie de justitie

La condamnarea unui santajist de presa: de la reactiile lui Badea si Ciutacu la o lectie de justitie

Iar la punctul g) se spune ca i se interzice "dreptul de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii". Sentinta este importanta, intrucat santajul de presa are un cazier destul de sarac in Romania: e un caz pe la Iasi, soldat cu trei ani cu suspendare, si unul pe la Cluj, care se judeca de atata timp, ca nici nu mai stiu cum s-a soldat.

acum 65 luni (4 Mar 2015)

>

Nici nu s-a stins bine ecoul ciocanelului cu care judecatorii au pecetluit sentinta patronului OTV, ca diversi indivizi care lucreaza in presa au si inceput sa-l caineze. Mi se pare o oroare faptul ca nimeni nu protesteaza pentru chestia asta", afirma Victor Ciutacu, pana deunazi coleg de televiziune, la Romania TV, al condamnatului.

Din alt cotlon sare Mircea Badea, si el un negustor de adevaruri absolute, fara rest: "Dosarele de santaj ale lui Diaconescu erau niste compuneri incoerente, infantile, cu pretentii de acte juridice. Dar nu m-a dezamagit nici de aceasta data: pluton de executie, mercenariat, scelerare, tot tacamul". Sa incercam sa-i luminam atat pe cei doi, cat si pe toti fanii lui Dan Diaconescu, cati or mai fi ramas, care ar fi tentati sa gandeasca la fel. Nu e vorba de nicio neconstitutionalitate, nicio oroare, nicio scelerare - e pur si simplu lege. Iar la punctul g) se spune ca i se interzice "dreptul de a ocupa functia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfasura activitatea de care s-a folosit pentru savarsirea infractiunii".

Or, Dan Diaconescu a practicat santajul exercitand fix profesia de jurnalist, pentru ca fara OTV-ul din spatele lui, cel santajat nici nu l-ar fi bagat in seama.

In ultima instanta, pe baza aceluiasi articol de lege, existent si in vechiul Cod Penal, doctorul Naum Ciomu a avut trei ani interdictie de a exercita meseria de chirurg, dupa ce a fost condamnat pentru ca, in timpul unei operatii, a taiat organul genital al unui barbat. Iar Adrian Nastase are si acum interdictie de a ocupa functii publice sau de a fi membru de partid, tocmai pentru ca in exercitarea acestor pozitii a comis faptele de coruptie pentru care a fost condamnat.

Prin urmare, in loc sa-l bocim pe "domnul Dan", ar trebui ca noi, breasla jurnalistilor, sa multumim Justitiei ca a exclus pentru 10 ani din randurile noastre un personaj atat de toxic cum a fost Dan Diaconescu - si sa fim tristi ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro