La ce varsta incep copiii sa minta?

La ce varsta incep copiii sa minta?

Pana sa implineasca 7 ani, copiii devin capabil sa gandeasca strategic, apeland la minciuni si competitivitate, pentru a-si atinge scopurile. In general, copiii dobandesc abilitatea de deduce ce gandesc altii si ce ii motiveaza - si sa actioneze planificat pe baza acestor informatii - undeva intre 6 si 7 ani, informeaza ABC Science, potrivit Fox News.

acum 101 luni (5 Sep 2014)

Pana sa implineasca 7 ani, copiii devin capabil sa gandeasca strategic, apeland la minciuni si competitivitate, pentru a-si atinge scopurile. Afirmatia apartine cercetatorilor de la Universitatea din Minnesota, SUA, care au studiat 69 de copii cu varste cuprinse intre 3 si 9 ani.

In general, copiii dobandesc abilitatea de deduce ce gandesc altii si ce ii motiveaza - si sa actioneze planificat pe baza acestor informatii - undeva intre 6 si 7 ani, informeaza ABC Science, potrivit Fox News.

De asemenea, pana la aceasta varsta, cei mici isi dau seama ca nu sunt obligati sa aiba incredere in altii si nici sa fie ei insisi in totalitate sinceri si corecti.

Pentru a ajunge la aceste conculuzii, oamenii de stiinta i-au implicat pe copii in doua jocuri. "Expeditorul" stia care din ele contine bomboana, iar "receptorul" trebuia sa ghiceasca in care din ele se afla aceasta, dupa ce "expeditorul" indica una dintre cutii.

In cel de-al doilea joc, un copil si un experimatator trebuiau sa aleaga simultan un numar 1-5 abtibilduri;

Autorii studiului spun ca pana la varsta de 6,5 ani, gandirea copiilor, in timp ce jucau aceste jocuri, era indeajuns de sofisticata pentru a semana cu cea a unui adult. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro