La ce se pot astepta turistii in cazul in care Grecia iese din zona euro

La ce se pot astepta turistii in cazul in care Grecia iese din zona euro

Grecia este una dintre cele mai cautate destinatii turistice din lume, iar pentru romani reprezinta si anul acesta principala destinatie estivala de peste hotare. Probleme la plata cu cardul Chiar daca inca ar mai putea sa plateasca in euro, turistii aflati vara aceasta in vacanta in Grecia ar putea avea probleme legate de retragerea de bani de la ATM-uri.

acum 70 luni (18 Jun 2015)

Grecia este una dintre cele mai cautate destinatii turistice din lume, iar pentru romani reprezinta si anul acesta principala destinatie estivala de peste hotare. Grexit-ul, adica iesirea Greciei din zona euro, va aduce o serie de schimbari si in zona de turism, unele dintre ele neplacute. Consilierul in turism Nick Trend a explicat pentru publicatia britanica "The Telegraph" cum ar putea fi afectati turistii de posibila intrare a Greciei in incapacitate de plata, posibil in acesta vara, spre sfarsitul lunii iunie, inceputul lui iulie, daca negocierile cu creditorii si UE vor esua.

Grexit-ul ar presupune nationalizarea de urgenta a bancilor, introducerea unei noi monede si implementarea de masuri pentru a impiedica oamenii sa scoata bani in afara tarii.

Probleme la plata cu cardul

Chiar daca inca ar mai putea sa plateasca in euro, turistii aflati vara aceasta in vacanta in Grecia ar putea avea probleme legate de retragerea de bani de la ATM-uri. In cazul in care sunt impuse limite pentru sumele care pot fi scoase din Grecia, atunci trebuie pur si simplu sa declare la intrarea in tara suma pe care o au la ei, astfel incat sa o poata justifica la plecare. Totusi, restaurantele, magazinele si hotelurile din Grecia ar putea sa devina refractare fata de acceptarea platei cu cardul.

Vacante mai ieftine de vara viitoare

Cu siguranta, Grexit-ul va duce la ieftinirea vacantelor in Grecia pe viitor, dar acest lucru nu se va intampla vara aceasta, pentru ca hotelurile, restaurantele si magazinele pentru turisti vor continua, cel mai probabil, sa solicite plata in euro, puncteaza specialistul. Cei care se gandesc sa plece in vacanta in Grecia spre finalul verii, cand preturile vor fi mai mici, ar fi indicat sa-si rezerve oferte prin agentii de turism si sa nu plece pe cont propriu. Operatorii de turism au obligatia de a se asigura ca nu intampinati probleme pe durata concediului sau sa rez... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro