La ce pericol se expun persoanele care folosesc uscatoarele de maini din toaletele publice

La ce pericol se expun persoanele care folosesc uscatoarele de maini din toaletele publice

S-ar putea sa va ganditi ca folosirea unui uscator cu aer intr-o baie publica este o metoda mult mai igienica de uscare a mainilor decat folosirea prosoapelor de hartie.

acum 75 luni (13 Apr 2018)

S-ar putea sa va ganditi ca folosirea unui uscator cu aer intr-o baie publica este o metoda mult mai igienica de uscare a mainilor decat folosirea prosoapelor de hartie. Ei bine, cercetatorii sunt de parere ca acestea sunt un periculos mod de raspandire a microbilor, scrie independent.co.uk. Dupa cercetari amanuntite, s-a ajuns la concluzia ca uscatoarele cu aer cald au colectat 18 pana la 60 de colonii de bacterii, in 30 de secunde.

Pe de alta parte, cercetatorii au concluzionat ca uscatoarele de mana care folosesc filtre speciale ar putea reduce semnificativ cantitatea de bacterii care ajung pe maini.

Rezultatele arata ca multe tipuri de bacterii, inclusiv patogeni si spori, pot ajunge pe mainile expuse la uscatoarele din toaletele publice, aparatele reprezentand un real pericol pentru sanatatea celor care le folosesc. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro