La ce ne folosesc exercitiile militare din Marea Neagra: "Flota noastra e inexistenta. Marea Neagra e la cheremul rusilor"

La ce ne folosesc exercitiile militare din Marea Neagra:

Viceamiralul in retragere Petre Zamfir spune ca in clipa de fata Romania nu este pregatita de un eventual conflict armat in Marea Neagra. Si-a dedicat mai bine de 40 de ani activitatii in cadrul Fortelor Navale Romane, fiind, la un moment dat, comandantul Navei Scoala "Mircea": "Fata de cel de-Al Doilea Razboi Mondial, cand noi aveam patru distrugatoare, fiecare cu cinci tunuri de 120 de milimetri, Romania are acum doua fregate, fiecare cu un tun de 76 de milimetri.

acum 81 luni (29 Aug 2017)

Viceamiralul in retragere Petre Zamfir spune ca in clipa de fata Romania nu este pregatita de un eventual conflict armat in Marea Neagra. Avem nave vechi, cu aparatura veche, iar noi trebuie sa ne adaptam la conditiile de astazi ale tehnicii militare", explica Zamfir.

Petre Zamfir are 93 de ani si este viceamiral in retragere al Armatei Romane. Si-a dedicat mai bine de 40 de ani activitatii in cadrul Fortelor Navale Romane, fiind, la un moment dat, comandantul Navei Scoala "Mircea": "Fata de cel de-Al Doilea Razboi Mondial, cand noi aveam patru distrugatoare, fiecare cu cinci tunuri de 120 de milimetri, Romania are acum doua fregate, fiecare cu un tun de 76 de milimetri. Atunci, raportul de forte intre noi si ei era de 1 la 7, acum raportul este undeva de 1 la 20".

Exercitiile militare pe Marea Neagra, la care participa soldatii nostri, sunt binevenite, in opinia viceamiralului, deoarece astfel isi reimprospateaza cunostintele esentiale de lupta pe apa si cunosc aparatele de ultima generatie din domeniul marinei militare. Ei au peste 40 de submarine noi in aceste ape, au adus si un nou crucisator.

"Romania nu e singura"

Iulian Fota, directorul Colegiului National de Informatii si fost consilier prezidential pentru securitate nationala, declara pentru "Adevarul" ca "aceste exercitii si prezenta sporita a navelor occidentale, in special americane, sunt rezultatul a doua decizii foarte bune - care sunt si in favoarea Romaniei - luate de NATO, multilateral, si de SUA, unilateral. Mesajul transmis catre noi este ca Romania nu e singura, NATO, in special americanii, sunt alaturi de ea".

De asemenea, Fota declara ca astfel de exercitii militare la care Romania ia parte sunt privite de Rusia cu ingrijorare, dar ele reprezinta o consecinta a politicii rusesti din ultimii 10 ani. Exercitiile acestea sunt pur defensive si un raspuns la actiunile agresive ale... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro