La ce boli grave duce lipsa de potasiu si ce semnale da organismul

La ce boli grave duce lipsa de potasiu si ce semnale da organismul

Datorita continutului sau bogat in vitamine din complexul B, C, A si K, dar si saruri minerale de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu si siliciu, strugurele este potrivit pentru tratamentul reumatismului, gutei si bolilor de piele. Stafidele fortifica organismul Cele mai sanatoase dintre fructele uscate, stafidele sunt un adevarat leac pentru amenii, fiind bogate in cupru si fier, sunt eficiente in fortificarea sistemului imunitar si dau senzatia de satietate datorita cantitatii mari de fibre pe care le contin. In afara de vitamina C si calciu, portocalele sunt de asemenea o buna sursa de potasiu, vitamina A si beta-caroten.

acum 92 luni (17 Oct 2016)

Specialistii spun ca potasiul este foarte important pentru echilibrul lichidelor din celule si pentru sustinerea proceselor enzimatice, pentru sanatatea inimii si a sistemului nervos. De asemenea, deficitul de potasiu este insotit si de tulburari digestive si slabiciune musculara. Nu exista recomandari oficiale privind aportul de potasiu, insa potrivit surselor neoficiale, zilnic, organismul unui adult are nevoie de 3.000 mg potasiu, iar cel al unui copil de 1.500 mg.

Strugurele da energie muschilor

Strugurele are o valoare calorica mare, de aceea este un aliment-medicament foarte indicat ca energetic muscular si nervos, remineralizant, antitoxic, stimulent si descongestionant hepatic, diuretic, laxative si foarte digestibil. Datorita continutului sau bogat in vitamine din complexul B, C, A si K, dar si saruri minerale de potasiu, fosfor, magneziu, fier, calciu si siliciu, strugurele este potrivit pentru tratamentul reumatismului, gutei si bolilor de piele.

Stafidele fortifica organismul

Cele mai sanatoase dintre fructele uscate, stafidele sunt un adevarat leac pentru amenii, fiind bogate in cupru si fier, sunt eficiente in fortificarea sistemului imunitar si dau senzatia de satietate datorita cantitatii mari de fibre pe care le contin. Medicii spun ca pot fi consumate zilnic intre 70 si 100 de grame de fructe uscate. Pentru ca sunt o sursa buna de zaharuri sanatoare, sunt indicate in perioadele de convalescenta, dupa eforturi fizice sau intelectuale. "Stafidele reprezinta si o sursa buna de antioxidanti, care intervin in procesul de dizolvare si eliminare a colesterolului.

Citricele lupta impotriva bolilor cardiace

Cele mai populare citrice, portocalele, sunt o sursa bogata de potasiu, magneziu, acid folic si vitamine din complexul B, adica tot ce este necesar pentru a avea energie. O ceasca de suc de portocoale, proaspat stors, ofer... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro