La 11 ani, un pusti din Cluj-Napoca a batut peste 100 de kilometri pentru a intra in pielea lui Mos Craciun pentru copiii din satele bistritene

La 11 ani, un pusti din Cluj-Napoca a batut peste 100 de kilometri pentru a intra in pielea lui Mos Craciun pentru copiii din satele bistritene

Nu mai putin de 17 camioane pline ochi cu cadouri au ajuns in ultima zi de Craciun in Bistrita-Nasaud. Nu a fost speriat nici de orele bune pe care a fost nevoit sa le petreaca in picioare oferind cadouri si nici de drumul de mai bine de 100 de kilometri pe care trebuie sa il parcurga pana acasa.

acum 105 luni (28 Dec 2014)

Nu mai putin de 17 camioane pline ochi cu cadouri au ajuns in ultima zi de Craciun in Bistrita-Nasaud.

Peste 3000 de elevi, voluntari, familii si chiar persoane cu dizabilitati au pregatit aceste pachete care de 12 ani ajung si in Romania cu ajutorul asociatiei nemtesti Die Johanniter si a celei romanesti Tasuleasa Social.

Nemtii au pregatit pentru familiile din Romania lucruri de stricta necesitate cum sunt sapunurile, periutele de dinti, geluri de dus sau creme, dar si dulciuri si alimente. Nu au lipsit nici rechizitele sau chiar jucariile, care au bucurat peste masura micutii care nu au mai avut rabdare sa ajunga cu cadourile acasa si le-au desfacut in plina strada.

Cele peste 20.000 de cadouri au ajuns duminica la tot atatia copii din Bistrita-Nasaud, Suceava, Mures si Cluj.

Sute de voluntari din Bistrita-Nasaud, judetele limitrofe si chiar de peste hotare au venit sa dea o mana de ajutor la aceasta actiune primita cu bratele deschise de catre familiile din zona rurala. Din aproape 40 de camioane care ajung an de an in Europa de Est, 17 au ajuns la copiii din Romania. Vom imparti bucurie copiilor pe o raza de 400 de kilometri", a precizat Alin Uhlmann Useriu, presedintele Asociatiei Tasuleasa Social.

Alin Uhlmann Useriu ne mai explica faptul ca aceasta actiune nu vizeaza cazurile sociale, cadourile ajungand la toti copiii din localitatile alese cu varste cuprinse intre 3 si 15 ani, indiferent de conditia lor materiala. Acesta spune ca nu vrea sa promoveze o discriminare nici chiar pozitiva si ca bucuria este la fel de mare si in cazul celor care au o conditie materiala buna.

Mai mult, familiile cu o stare materiala buna sunt incurajate sa doneze mai departe cadourile celor care poate au mai mare nevoie de alimentele pregatite de nemti.

Printre voluntarii care au ales sa participe la aceasta actiune se numara si Vlad, un pusti de doar 11 ani din Cluj-... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro