L-am descoperit pe dumnezeul Militiei Romane. Mergeti la Bistrita si inchinati-va la el, dar luati si Facebookul cu voi!

Primul raspuns la solicitarea noastra de interviu a venit in 23 septembrie, cand biroul de presa al IPJ ne-a transmis asa: "Urmare a solicitarilor dumneavoastra, formulate in baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, transmise Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud, va comunicam ca acestea au primit numerele de inregistrare urmatoare: (...) 5704/23.09.2016 (interviu cu seful IPJ BN)". In 30 septembrie, ne-au transmis, de data asta ceva mai elaborat, sa le dam intrebarile alea odata, iar militienii sa ne raspunda, asa cum sunt invatati, ca pentru ziarul "Scanteia": "Referitor la solicitarea dumneavoastra cu numarul 5714/ 27.09.2016, prin care reiterati solicitarea de realizare a unui interviu cu inspectorul-sef in cadrul unei intalniri directe, va comunicam faptul ca, in momentul de fata, agenda conducerii Inspectoratului de Politie Judetean Bistrita-Nasaud nu permite realizarea interviului solicitat, din motive obiective. Tot textul de mai sus l-am postat, initial, marti dimineata, pe pagina mea de Facebook, acolo unde, de mai bine de trei saptamani de cand a demarat campania "Adevarul", tin un fel de jurnal in care va povestesc, zi de zi, toate peripetiile prin care trecem in incercarile noastre jurnalistice de a colabora cu Politia Romana.

acum 33 luni (11 Oct 2016)

>

La finalul lui 2014, toti sefii Politiei de aici - adica Ioan Ovidiu Muresan, seful IPJ Bistrita-Nasaud, Leon Closca, seful Politiei Nasaud, si Roberto Hasnas, seful Politiei Rutiere - au fost arestati preventiv pentru fapte de coruptie. In schimb, cei trei infractori despre care va povestesc beneficiau de tot felul de favoruri materiale sau de protectie.

In locul lui Muresan, la sefia IPJ Bistrita-Nasaud a fost imputernicit sef, adica a fost numit, nu a ajuns acolo prin concurs, Jurcan Claudiu Petru (caruia ii transmit, pe aceasta cale, sa isi publice pe site declaratia de avere pe anul 2015, deoarece am gasit doar una veche, aferenta anului 2014.

Cu acest baron local din Politie ne chinuim de cateva saptamani, ne umilim, ne pierdem timpul, ne rugam, ne scriem, toate astea numai pentru ca domnia sa sa se coboare de prin ceruri sau sferele inalte prin care a ajuns cu mintile si sa ne acorde un interviu pentru campania "Romania infractorilor necunoscuti". Iar interviul despre care va spun l-am solicitat tuturor sefilor de IPJ, precum si sefului Politiei Capitalei si celui de la IGPR. Cei mai multi dintre ei s-au dovedit a fi niste nesimtiti care, pur si simplu, fac tot posibilul sa ne impiedice sa ne facem meseria corect, sa va informam si pe voi asa cum trebuie, sa ne ofere datele publice pe care le solicitam.

Asadar, pentru a face interviul cu tovarasu' Jurcan Claudiu Petru, in mai bine de trei saptamani am ajuns deja la al treilea schimb de e-mailuri. Nesimtirea e mare aici, va spun, de la sef pana la sclavii aia din biroul de presa, incapabili sa ii explice baronului asta ca cel mai bine ar fi sa vorbeasca deschis cu noi, cu ziaristii "Adevarul", cu jurnalistii, in general, despre problemele din Politie, nu sa o faca toti pe desteptii. Primul raspuns la solicitarea noastra de interviu a venit in 23 septembrie, cand biroul de presa al IPJ ne-a transmis asa: "Urmare a solicitarilor dumneavoastra, formulate in baza Legii 544/2... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro