Kovesi le da lectii de anticoruptie moldovenilor

Citește și: Proces penal in cazul studiilor premierului Republicii Moldova Republica Moldova va fi vizitată de o echipă de experți in frunte cu ex-președintele Georgiei, Mihail Saakasvili, in prezent - consilierul Președintelui ucrainean, Petro Porosenko, care are experiență in implementarea reformelor și combaterea corupției la toate nivelurile, se mai scrie in comunicatul guvernului de la Chișinău.

acum 59 luni (11 May 2015)

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, va face o vizită in Republica Moldova la invitația premierului Gaburici pentru a incuraja autoritățile de la Chișinău in lupta anticorupție.

Vizita fost solicitată in contextul in care premierul Chiril Gaburici a anunțat mai multe inițiative anticorupție, printre care și impulsionarea reformării instituțiilor de ocrotire a normelor de drept - Procuratură Generală, Comisia Națională de Integritate, Centrul Național Anticorupție, potrivit unui comunicat al Guvernului Republicii Moldova. Are 7000

Invitația ar fi fost făcută in cadrul unei discuții telefonice pe care Chiril Gaburici a avut-o cu Victor Ponta

"Suntem foarte determinați să luptăm cu corupția la toate nivelurile, iar Romania este un exemplu pozitiv pentru Republică Moldova, la acest capitol. De aceea, credem că anume discuțiile directe cu șefa DNA și prezentarea practicilor eficiente de luptă cu corupția din Romania va incuraja autoritățile noastre să fie mai ferme in acțiunile pe care urmează să le intreprindă, pentru a combate fenomenul corupției din toate sistemele", a declarat Chiril Gaburici, in timpul discuției telefonice cu omologul roman, Victor Ponta.

Citește și: Proces penal in cazul studiilor premierului Republicii Moldova

Republica Moldova va fi vizitată de o echipă de experți in frunte cu ex-președintele Georgiei, Mihail Saakasvili, in prezent - consilierul Președintelui ucrainean, Petro Porosenko, care are experiență in implementarea reformelor și combaterea corupției la toate nivelurile, se mai scrie in comunicatul guvernului de la Chișinău. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro