Kovesi: DNA investigheaza peste 4.500 de dosare la nivel inalt si mediu

Kovesi: DNA investigheaza peste 4.500 de dosare la nivel inalt si mediu

"Daca avem in vedere un criteriu cantitativ, in acest an, la nivelul DNA sunt in investigare peste 4.500 de cazuri de coruptie la nivel inalt si mediu. Totodata, Laura Codruta Kovesi a tinut sa precizeze ca, numai anul trecut, peste 1.000 de persoane au fost condamnate definitiv de catre instante, in urma investigatiilor DNA, si ca, procurorii anticoruptie au instituit sechestre asupra unor bunuri in valoare de peste 350 de milioane de euro.

acum 67 luni (9 Sep 2014)

"Daca avem in vedere un criteriu cantitativ, in acest an, la nivelul DNA sunt in investigare peste 4.500 de cazuri de coruptie la nivel inalt si mediu. Iata un exemplu in care acelasi criteriu poate duce la concluzii diferite", a argumentat Laura Codruta Kovesi, la conferinta "Regula de aur a bunei guvernante si a luptei impotriva coruptiei: impletirea armonioasa a politicilor si a actiunilor de implementare", organizata de Institutul Aspen Romania, informeaza Agerpres.

Totodata, Laura Codruta Kovesi a tinut sa precizeze ca, numai anul trecut, peste 1.000 de persoane au fost condamnate definitiv de catre instante, in urma investigatiilor DNA, si ca, procurorii anticoruptie au instituit sechestre asupra unor bunuri in valoare de peste 350 de milioane de euro. Am avut acces la o multitudine de date statistice si, lucrul cel mai important, am fost supusi unor monitorizari permanente si extrem de detaliate, atat interne, cat si internationale. DNA este institutia din domeniul judiciar care se bucura de cea mai mare incredere in randul romanilor si este unul dintre cele cinci exemple de bune practici amintite in raportul anticoruptie al Uniunii Europene, dupa o evaluare a tuturor statelor membre ale Uniunii", a declarat sefa DNA. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro