Kovesi, declaratii exclusive despre dosarul in care a fost condamnat Voiculescu, la "Dosarele DNA"

Kovesi, declaratii exclusive despre dosarul in care a fost condamnat Voiculescu, la

In a doua editie a emisiunii "Dosarele DNA" de la Prima TV, Marius Saizu a prezintat povestea completa a doua dosare celebre, instrumentate de Directia Nationala Anticoruptie. "Dosarul Trofeul Calitatii" - Inspectoratul de Stat in Constructii a realizat o serie de evenimente la care obliga, prin santaj, diverse firme sa participe, impunandu-le o taxa de participare intre 10 - 400 Euro.

acum 114 luni (2 Dec 2014)

In a doua editie a emisiunii "Dosarele DNA" de la Prima TV, Marius Saizu a prezintat povestea completa a doua dosare celebre, instrumentate de Directia Nationala Anticoruptie. Este vorba de Dosarul "Trofeul Calitatii", in care a fost condamnat Adrian Nastase, fostul prim-ministru al Romaniei, si Dosarul ICA (Institutul de Cercetari Alimentare) (Telepatia), in care a fost condamnat Dan Voiculescu, om de afaceri si fostul senator.

"Astazi, 2 decembrie, de la ora 20:30, veti vedea la

marturii inedite, chiar senzationale, in ciuda faptului ca elementele din cele doua dosare sunt cunoscute publicului, din mass-media", spunea Marius Saizu, prezentatorul emisiunii. Laura Kovesi a declarat ca "aproape jumatate din prejudiciul de 60 de milioane de euro a fost recuperat, ceea ce este o premiera pentru justitia din Romania". Mihaela Iorga Moraru, procurorul de caz in Dosarul "Trofeul Calitatii", vorbeste despre cum a fost inculpat si, ulterior, condamnat Adrian Nastase, unul dintre cei mai influenti oameni din Romania.

Informatii despre cele doua dosare:

"Dosarul Telepatia" - Dan Voiculescu, fostul patron Intact Media Group, si alte 11 persoane au fost acuzate si condamnate pentru privatizarea frauduloasa a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA). Dan Voiculescu a cumparat de la ICA 3,5 hectare de teren in nordul Bucurestiului, la un pret de 75 de ori mai mic decat cel real.

Cifre dosar:

- 60 de Milioane de Euro - cel mai mare prejudiciu pana la momentul respectiv.

- 37 de termene in procesul de judecata si peste 6 ani de la primul termen pana la condamnare.

- 10 ani de inchisoare cu executare - sentinta definitiva pentru Dan Voiculescu.

"Dosarul Trofeul Calitatii" - Inspectoratul de Stat in Constructii a realizat o serie de evenimente la care obliga, prin santaj, diverse firme sa par... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro