Kovesi a explicat pentru "Bloomberg" cum este ridiculizata lupta anticoruptie: "Si ce daca esti anchetat de procurori? Este la moda sa fii anchetat de DNA"

Kovesi a explicat pentru

In ceea ce priveste institutiile statului, in varful sondajului se situeaza DNA, cu 55%, SRI, cu 50%, SIE, cu 48%, instantele de judecata, 44%, Sistemul de educatie 33%, in scadere de 17 procente, sistemul de sanatate, 29%, Parlament, 15%. Publicatia arata ca procurorii DIICOT ancheteaza detectivi particulari despre care se banuieste ca fusesera angajati de catre suspecti de coruptie, pentru a hartui familia sefului DNA, Laura Codruta Kovesi, intr-o tentativa de a-i afecta imaginea.

acum 92 luni (14 Oct 2016)

Kovesi arata ca se incearca inserarea ideii de a fi la moda sa fii acuzat pentru coruptie, diminuand gravitatea coruptiei politicienilor avizi dupa castiguri in folos propriu. "In ultima vreme, asistam la o tentativa de ridiculizare a luptei anticoruptie, pentru ca ea sa para nesemnificativa'', a spus Kovesi. Severin: "Inseamna ca nimeni nu e corupt"

Un mesaj similar a avut recent fostul europarlamentar Adrian Severin, condmnat pentru coruptie in faza de fond a dosarului. Severin a sustinut ca atunci "cand o lege este incalcata de prea multa lume, inseamna ca legea trebuie schimbata, ca nu o sa schimbam poporul". Cand o lege este incalcata de prea multa lume, inseamna ca legea trebuie schimbata, ca nu o sa schimbam poporul", a concluzionat politicianul, condamnat pentru fapte de coruptie in prima parte a procesului. Operatiunea "Maini Curate"

Potrivit "Bloomberg", se cand Laura Codruta Kovesi (43 de ani) a inceput o campanie anticoruptie de tipul celei din Italia anilor '90 intitulate "Maini Curate", Romania a trimis in instanta un numar record de oficialitati. Printre suspecti se afla un prim-ministru si zeci de alti ministri, multi fiind in detentie pentru luare de mita.

Blomberg arata ca increderea publicului in DNA, 55% - ramane cea mai ridicata comparativ cu cea in alte institutii, in pofida unui declin in ultima perioada, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Avangarde, care a fost difuzat joi de postul Antena 3.

In ceea ce priveste institutiile statului, in varful sondajului se situeaza DNA, cu 55%, SRI, cu 50%, SIE, cu 48%, instantele de judecata, 44%, Sistemul de educatie 33%, in scadere de 17 procente, sistemul de sanatate, 29%, Parlament, 15%.

Sondaj a fost realizat de Avangarde, in perioada 5.10 - 12.10.2016, pe un esantion de 900 interviuri telefonice. Neaga acuzatiile de plagiat

Bloomberg mai arata ca Kovesi insasi a devenit ti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro