Kovesi a "decapat" punct cu punct acuzatiile aduse de Tudorel Toader. Cum au votat procurorii

Kovesi a

Presedintele Klaus Iohannis este asteptat sa spuna daca o revoca sau nu pe sefa DNA Laura Codruta Kovesi dupa ce Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis marti sa respinga cererea de revocare a acesteia. FOTO Inquam / Bogdan Buda Nu a dorit sa-i ceara punctul de vedere In plus, Kovesi i-a reprosat ministrului Justitiei ca pana in prezent nu a dorit sa-i cunoasca punctul de vedere referitor la acuzatiile pe care i le-a adus: "Domnule ministru, chiar ma bucur ca-mi puneti intrebari, pana acum nu ati dorit sa-mi cunoasteti punctul de vedere".

acum 38 luni (27 Feb 2018)

Presedintele Klaus Iohannis este asteptat sa spuna daca o revoca sau nu pe sefa DNA Laura Codruta Kovesi dupa ce Sectia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis marti sa respinga cererea de revocare a acesteia.

Concret, la sediul CSM s-a consumat marti ultimul episod din razboiul in care protagonisti au fost ministrul Tudorel Toader si procurorul sef DNA Laura Condruta Kovesi. La finalul unei sedinte tensionate, cu replici taioase, Sectia pentru Procurori a anuntat ca a decis sa respinga cererea de revocare din functie a procurorului sef DNA.

Nici Toader si nici Kovesi nu au facut declaratii la venire

A fost pentru prima oara cand principalii actori ai acestui razboi deschis asupra justitiei, pornit in urma cu doua saptamani dupa aparitia in spatiul public a unor inregistrari furnizate de fiul fostului sef al CJ Prahova, Vlad Cosma, condamnat la 5 ani de inchisoare, au discutat fata in fata. Dupa acesta si-a facut aparitia procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, ce si-a reiterat, cu argumente procedurale, pozitia de sustinere fata de sefa DNA. "Trebuie sa observam ca cererea de revocare formulata de ministrul Justitiei trebuie sa parcurga o anumita procedura pentru a fi valida", a declarat acesta.

In sala de sedinte a CSM, atunci cand jurnalistilor li s-au permis ultimele cadre cu scena marii confruntari, toate camerele s-au concentrat asupra Laurei Codruta Kovesi, ce a continuat sa ramana impasibila, avand alaturi de ea doar cateva copii ale raportului anual al DNA.

FOTO Inquam / Bogdan Buda

Schimburile de replici

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a fost primul audiat. El a afirmat in fata CSM, ca isi doreste ca sedinta in care se discuta propunerea de revocare din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, sa fie un moment al adevarului.

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro