"Klemm umileste Romania" | Scrisoarea lui Adrian Nastase catre Klaus Iohannis

"Consider ca i se poate atrage atentia ambasadorului Klemm ca, daca are ceva de comentat, comunicat, sugerat, protestat (personal sau in numele guvernului american) trebuie sa faca acest lucru mergand la Ministerul Afacerilor Externe, deoarece este acreditat pe langa autoritatile romane si nu pe langa "strada", opinie publica, televiziuni, agentii de presa", mai spune fostul premier.

acum 43 luni (5 Jul 2016)

Fostul premier Adrian Nastase ii cere presedintelui Klaus Iohannis sa-l puna la punct pe ambasadorul Statelor Unite in Romania, Hans Klemm.

Nastase ii spune lui Iohannis intr-o scrisoare ca fostul presedinte Traian Basescu i-a lasat drept mostenire o atitudine obedienta fata de SUA, lucru care "a incurajat ambasadorii americani la Bucuresti sa incalce, incepand cu 2005, toate normele acceptate ale diplomatiei". Cu alte cuvinte, sa continue sa se pronunte public in chestiunile de politica interna romaneasca. Consider ca, in calitate de presedinte al Romaniei, aveti DATORIA sa-l invatati pe ambasadorul Klemm ca are datoria de a NU face observatii in public", spune Nastase.

"Consider ca i se poate atrage atentia ambasadorului Klemm ca, daca are ceva de comentat, comunicat, sugerat, protestat (personal sau in numele guvernului american) trebuie sa faca acest lucru mergand la Ministerul Afacerilor Externe, deoarece este acreditat pe langa autoritatile romane si nu pe langa "strada", opinie publica, televiziuni, agentii de presa", mai spune fostul premier. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro