Klaus Iohannis: Victor Ponta a sacrificat interesul Romaniei pentru interesul propriu

Klaus Iohannis a declarat, după ședința CSAT, referitor la votul in cazul lui Victor Ponta, că este o zi tristă pentru Romania intrucat premierul a sacrificat interesul Romaniei pentru interesul propriu. Camera Deputaților a RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui Ponta De asemenea, șeful statului a arătat că din toate variantele de răspuns pe care le-ar fi putut avea premierul, Ponta a ales varianta cea mai proastă.

acum 63 luni (9 Jun 2015)

Klaus Iohannis a declarat, după ședința CSAT, referitor la votul in cazul lui Victor Ponta, că este o zi tristă pentru Romania intrucat premierul a sacrificat interesul Romaniei pentru interesul propriu.

"Astăzi este o zi tristă pentru democrația din Romania, o zi tristă pentru milioanele de cetățeni care cred in valorile democratice, care iși doresc o politică făcută cu responsabilitate, Să distrugi instituții pentru a salva carierea unei persoane este inacceptabill. Am văzut că procurorii DNA il acuză pe premier de fapte penale, am văzut de asemeena, că Ponta se declară nevinovat. Camera Deputaților a RESPINS cererea DNA de urmărire penală a lui Ponta

De asemenea, șeful statului a arătat că din toate variantele de răspuns pe care le-ar fi putut avea premierul, Ponta a ales varianta cea mai proastă.

"Domnul Ponta a avut trei opțiuni: să demisioneze, să le spună deputaților să incuviințeze cererea de urmărire penală, sau să influențeze votul. Domnul Ponta s-a folosit de influența pe care o are in calitatea de prim ministru și a solicitat majorității parlamentare să nu incuviințeze urmărirea penală.

Deputații au respins, marți, in plenul Camerei, solicitarea DNA de avizare a urmăririi penale a premierului Victor Ponta, cu 231 "pentru" respingerea urmăririi penale și 120 "impotrivă". Iohannis ii cere demisia, Ponta refuză

Premierul Victor Ponta a declarat, după ce deputații au respins cererea DNA de urmărire penală in cazul său, că este un vot normal.

"Vreau şi cred că Parlamentul şi Guvernul au obligaţia de a respecta Constituţia şi de a-i apăra mai ales pe alţii, pentru că alţii, oameni simpli, nu au sprijinul pe care am avut eu ocazia să-l am.

De asemenea, premierul mai este urmărit penal intr-un dosar, in care este cercetat pentru fapte pe care le-ar fi comis in timp ce era avocat. Premierul este suspectat de fals in inscrisu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro