Klaus Iohannis si Victor Ponta incep negotul cu ambasadori

Klaus Iohannis si Victor Ponta incep negotul cu ambasadori

A scris editoriale in presa straina, a insistat pe faptul ca este prieten cu directorul CIA, plus alte activitati de lobby, un lobby firesc la nivel diplomatic", au declarat surse guvernamentale pentru "Adevarul", cu referire la un articol semnat de George Maior in Financial Times, dar si la faptul ca Maior a fost contactat telefonic de catre seful CIA, John Brennan, care "i-a multumit pentru cooperarea deosebita dezvoltata pe parcursul vremii intre CIA si SRI in domeniul informatiilor". Ponta gandea urmatoarea schema: sa-l mute pe Mihnea Motoc la Londra, pe Bogdan Mazuru de la Paris la UE, iar pe Odobescu la Paris. De asemenea, Ion Jinga a fost mutat de la Londra la Oficiul ONU, iar Bogdan Mazuru, de la Paris in Austria.

acum 55 luni (30 Apr 2015)

Romania a schimbat garnitura de ambasadori in cele mai importante noduri diplomatice ale lumii. "De cand a plecat de la SRI, domnul Maior a punctat foarte bine la capitolul imagine. A scris editoriale in presa straina, a insistat pe faptul ca este prieten cu directorul CIA, plus alte activitati de lobby, un lobby firesc la nivel diplomatic", au declarat surse guvernamentale pentru "Adevarul", cu referire la un articol semnat de George Maior in Financial Times, dar si la faptul ca Maior a fost contactat telefonic de catre seful CIA, John Brennan, care "i-a multumit pentru cooperarea deosebita dezvoltata pe parcursul vremii intre CIA si SRI in domeniul informatiilor". "Domnul Buga a avut cateva probleme de adaptare in SUA, in rest, nu i se poate reprosa nimic", mai arata sursele citate.

Daca Ponta l-a sustinut pe Maior pentru postul din SUA, presedintele Iohannis a insistat ca Emil Hurezeanu sa fie trimis la Berlin. "Hurezeanu a primit propunerea de fi ambasador in Germania inca dinainte de Paste, dar Ponta l-a cam tinut in sah pe Iohannis, pentru ca Ministerul Afacerilor Externe face propunerea, iar presedintele aproba", au declarat surse oficiale pentru "Adevarul", tot cu conditia anonimatului. "Domnul Hurezeanu are o analiza de politica externa fabuloasa. In ceea ce priveste partea tehnica, MAE face o pregatire de aproximativ trei luni noilor ambasadori in domeniul practicilor diplomatice, asa ca nu vor fi probleme", a analizat, pentru "Adevarul", fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu. Daca ai oameni de calibru de tipul Maior si Hurezeanu, este pacat sa nu-i folosesti", a punctat si Mircea Geoana, fost ambasador in SUA. Asa s-a intamplat la fiecare schimbare de regim. In plus, acum e vorba si de o negociere intre Palate, ceea ce nu s-a mai intamplat de pe vremea cand Tariceanu era premier si incepea razboiul cu Basescu", spun alte surse politice, din zona parlamentara.

Manolescu, acasa

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro