Klaus Iohannis: Romania isi propune sa nu fie doar beneficiar de securitate

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a declarat, joi, dupa intalnirea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg ca tara noastra "isi propune sa nu fie doar un beneficiar de secruitate, ci si un furnizor de securitate in acest context foarte complicat" si va fi puternic angajata in demersul colectiv al statelor NATO.Seful statului a mai precizat ca a discutat cu Stoltenberg evolutiile de securitate din vecinatatea estica, "unde lucrurile s-au deteriorat", discutiile vizand si atacurile teroriste si criza umanitara grava din nordul Africii.

acum 104 luni (2 Jul 2015)

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a declarat, joi, dupa intalnirea cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg ca tara noastra "isi propune sa nu fie doar un beneficiar de secruitate, ci si un furnizor de securitate in acest context foarte complicat" si va fi puternic angajata in demersul colectiv al statelor NATO.Seful statului a mai precizat ca a discutat cu Stoltenberg evolutiile de securitate din vecinatatea estica, "unde lucrurile s-au deteriorat", discutiile vizand si atacurile teroriste si criza umanitara grava din nordul Africii. La finalul intalnirii, Guvernul a transmis ca Oprea a reconfirmat aprecierea Romaniei fata de eforturile NATO si ale secretarului general pentru consolidarea securitatii Aliatilor estici si pentru intarirea dimensiunii de aparare colectiva si a reiterat angajamentul Romaniei privind contributiile de substanta la misiunile si obiectivele Aliantei Nord-Atlantice, apreciind ca o Alianta puternica, unita si dotata cu resursele si vointa politica necesare este indispensabila pentru stabilitatea si securitatea regiunii noastre si a Europei.

Stoltenberg s-a intalnit in luna ianuarie, la Bruxelles, cu presedintele Klaus Iohannis atunci temele de discutie referindu-se la finantarea Armatei, in conditiile evolutiilor de securitate din regiune,la baza de la Deveselu si la prezenta Romaniei in Afganistan. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro