Klaus Iohannis propune formarea unei agentii europene de combatere a terorismului

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după o intalnire la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel, premierul Belgiei și premierul Luxemburgului, că a propus ca măsură concretă pentru intarirea securității europenilor formarea unei agenții europene de combatere a terorismului. "Dacă vorbim despre o temă care este o temă centrală in toate dezbaterile naţionale, europene, şi vorbesc aici despre securitate, trebuie să vedem cele două aspecte - securitatea externă, şi aici vorbim despre intărirea controlului la graniţele exterioare ale Uniunii, şi despre securitatea internă, in special, sigur, prevenirea actelor de terorism, şi din păcate am avut prea multe astfel de acte.

acum 93 luni (9 Sep 2016)

Președintele Klaus Iohannis a declarat, după o intalnire la Berlin cu cancelarul german Angela Merkel, premierul Belgiei și premierul Luxemburgului, că a propus ca măsură concretă pentru intarirea securității europenilor formarea unei agenții europene de combatere a terorismului.

"Dacă vorbim despre o temă care este o temă centrală in toate dezbaterile naţionale, europene, şi vorbesc aici despre securitate, trebuie să vedem cele două aspecte - securitatea externă, şi aici vorbim despre intărirea controlului la graniţele exterioare ale Uniunii, şi despre securitatea internă, in special, sigur, prevenirea actelor de terorism, şi din păcate am avut prea multe astfel de acte. In cadrul intalnirilor, am propus ca şi o măsură concretă, deocamdată este o propunere şi vom vedea cum va fi ea transpusă in practică, crearea unei agenţii europene de combaterea terorismului. Ar fi o măsură foarte concretă, care ar inlocui multiplele entități care se ocupă acum cu prevenirea actelor teroriste şi cred că ar putea realmente să crească nu numai securitatea propriu-zisă, ci şi sentimentul securităţii in interiorul Europei", a declarat președintele Romaniei. Avem nevoie de o Uniune mai puternică, mai flexibilă sau, dacă vreți, foarte condensat, o Uniune mai bună. Pe oricine intrebăm ce așteaptă de la Uniunea Europeană, in fond, o să ne răspundă că așteaptă prosperitate și securitate. Pentru asta, e nevoie de soluții inovatoare, este nevoie de o Uniune puternică și performantă, este nevoie de viziune pentru viitor, in același timp cu rezultate palpabile, soluții practice. Am pledat pentru soluții comune in toate conjuncturile, incepand de la Brexit, la criza migrației, la criza economică, la chestiunea suveranității, toate aceste lucruri trebuie rezolvate impreună.

"Legat de Brexit, am subliniat că este foarte important să nu se inceapă negocieri inainte de declanșarea articolului 50 și... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro