"Klaus Iohannis, presedinte-lucrator". Ce spun analistii despre gestul lui Iohannis de a-l impinge pe Dacian Ciolos in politica

"Din punctul meu de vedere, Dacian Ciolos este o optiune foarte buna pentru continuarea mandatului de prim-ministru, sprijinit de PNL si cu participarea PNL la guvernare", a spus Mihai Voicu, liderul PNL Sector 1. "PNL are nevoie de lideri, fie ca vorbim de un copresedinte sau de un presedinte plin, iar optiunea cea mai populara ramane Dacian Ciolos. Acum, PNL asteapta un raspuns clar de la Ciolos, iar aceasta invitatie, lansata de la cel mai inalt nivel, ofera un moment bun ca Ciolos sa faca pasul catre PNL.

acum 72 luni (29 Sep 2016)

Presedintele Klaus Iohannis da semne tot mai clare ca nu va numi un premier apolitic dupa alegerile parlamentare din decembrie. "Recunosc ca personal cred ca ar face bine sa continue, are proiecte bune incepute, dar atunci sa isi declare macar simpatia, sau adeziunea, sau preferinta pentru partidul cu care ar putea sa colaboreze in viitor, dupa alegerile parlamentare", a declarat Klaus Iohannis. De remarcat ca seful statului nu i-a cerut explicit lui Ciolos sa devina membru de partid, ci se multumeste sa-si arate simpatia. Mai exact, Ciolos ar vrea ca PNL sa-l sustina pentru un nou mandat, insa tot din postura de tehnocrat. De partea cealalta, liberalii ar agrea ideea, cu conditia ca viitorii ministri sa fie numiti politic, deci sa fie liberali. Tocmai pentru a a arata ca respecta Constitutia, presedintele Klaus Iohannis are nevoie ca Ciolos sa fie asumat de un partid. "Din punctul meu de vedere, Dacian Ciolos este o optiune foarte buna pentru continuarea mandatului de prim-ministru, sprijinit de PNL si cu participarea PNL la guvernare", a spus Mihai Voicu, liderul PNL Sector 1. Mai ramane doar ca Dacian Ciolos sa spuna da.

Analistul politic Radu Magdin crede ca Ciolos va bate rapid palma cu liberalii, intrucat o alianta ar fi in avantajul ambelor tabere. "PNL are nevoie de lideri, fie ca vorbim de un copresedinte sau de un presedinte plin, iar optiunea cea mai populara ramane Dacian Ciolos. Acum, PNL asteapta un raspuns clar de la Ciolos, iar aceasta invitatie, lansata de la cel mai inalt nivel, ofera un moment bun ca Ciolos sa faca pasul catre PNL. Si e de asteptat ca premierul sa faca acest pas in cel mai scurt timp", a declarat Radu Magdin pentru "Adevarul".

Dragnea si Tariceanu ies la atac

Liderii PSD si ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, care si-au propus sa formeze noul Guvern, i-au transmis presedintelui Iohannis sa se tina departe de jocurile politice. Din declaratia... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro