Klaus Iohannis: Nu promulg legi care incalca principii constitutionale

Klaus Iohannis a precizat ca este un "lucru exceptional" faptul ca legea privind statutul senatorilor si deputatilor a fost pusa in acord cu Constitutia, dar ca a observat ca acest prilej nu a fost folosit pentru transparentizarea procesului de dezbatere a cererilor justitei de retinere a parlamentarilor. Presedintele a declarat ca nu crede ca este nevoie de un acord intre partide ci de vointa politica pentru a pune lucrurile in miscare, dar si ca el nu a cerut garantii de la partide ca vor face ceea ce si-au asumat.

acum 103 luni (20 Apr 2015)

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, ca in urma consultarilor cu partidele exista un acord pe trei mari chestiuni: legea alegerilor locale, legea finantarii partidelor si a campaniilor electorale, legislatia pentru alegerile parlamentare si votul pentru diaspora. Legislatia prost facuta a dus la stagnare si la ineficienta Am vorbit despre corectarea prevederilor care dau impresia ca partidele doresc sa lase portite pentru finantari, in special imprumuturile de la persoane fizice. Toate partidele au dat asigurari ca exista vointa in acest sens si ca se va lucra la un proiect legislativ in timp util", a declarat presedintele.

Intrebat daca a stabilit un termen limita cu partidele pentru realizarea legislatiei pentru votul din diapora, Iohannis a subliniat ca este important ca legislatia sa fie pusa la punct cel tarziu cu un an inainte de alagerile din 2016. Nu am stabilit o data limita cu partidele, eu mi-a exprimat ingrijoarea ca nu s-a facut nimic pana acum", a declarat seful statului.

Klaus Iohannis a precizat ca este un "lucru exceptional" faptul ca legea privind statutul senatorilor si deputatilor a fost pusa in acord cu Constitutia, dar ca a observat ca acest prilej nu a fost folosit pentru transparentizarea procesului de dezbatere a cererilor justitei de retinere a parlamentarilor.

"Imi exprim speranta ca in aceasta sesiune partidele vor duce la indeplinire lucrurile la care s-au angajat in fata cetatenilor, nu in fata mea.", a incheiat presedintele.

Presedintele a declarat ca nu crede ca este nevoie de un acord intre partide ci de vointa politica pentru a pune lucrurile in miscare, dar si ca el nu a cerut garantii de la partide ca vor face ceea ce si-au asumat.

"Nu cred ca este nevoie neaparat de un acord intre partide ci de vointa politica. Eu nu am cerut garantii, presedintele nu poate sa ceara garantii partidului, dar din discutii am vazut ca se doreste o transparentizare, acum astept rezultat... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro