Klaus Iohannis, mesaj la implinirea a sase luni de mandat: In privinta incuviintarii cererilor justitiei lucrurile nu stau mai bine

Klaus Iohannis, mesaj la implinirea a sase luni de mandat: In privinta incuviintarii cererilor justitiei lucrurile nu stau mai bine

Mesajul lui Klaus Iohannis postat pe pagina sa de Facebook: S-au implinit 6 luni de la preluarea mandatului de Presedinte. Mai intai, Legislativul a ascultat de indemnurile presedintelui de a nu bloca actiunile Justitiei, insa a schimbat foaia imediat ce in Parlament a ajuns cazul senatorului PSD Dan Sova, salvat de la incatusare de catre colegii lui senatori.

acum 67 luni (23 Jun 2015)

Mesajul lui Klaus Iohannis postat pe pagina sa de Facebook:

S-au implinit 6 luni de la preluarea mandatului de Presedinte. La momentul preluarii mandatului, dar si la inceputul acestei sesiuni, am propus Parlamentului un parteneriat care sa redea increderea cetatenilor in aceasta institutie si sa aduca un alt mod de lucru in politica.

Nu sunt foarte multumit de toate rezultatele, dar sunt constient de faptul ca, politic vorbind, s-a gasit un minim numitor comun.

O Romanie puternica este aceea in care nimeni nu e mai presus de lege, iar coruptia la varf nu mai reprezinta o vulnerabilitate la adresa functionarii statului. Am spus la inceput ca Romania isi va gasi treptat acea stare in care e normal sa respecti legea, in care e normal sa ai un minimum de decenta in politica si sa faci un pas in spate atunci cand afectezi imaginea propriei tari, in care e normal sa separi institutiile de persoane particulare. Pentru ca asta isi doresc oamenii de la noi si asta inseamna sa fim o tara puternica in Europa si in lume.

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, si-a preluat mandatul pe 21 decembrie 2014, dupa traditionalul discurs sustinut in fata Parlamentului.Printre obiectivele de pe agenda sa, presedintele a enumerat reconstrucutia partidelor, independenta justitiei, cresterea bugetului apararii in contextul geopolitic actual, consolidarea Parteneriatului Strategic cu SUA, evolutia admiterii in spatiul Schengen si reconfirmarea actiunilor ferme la nivelul Aliantei Nord - Atlantice.

In ceea ce priveste politica interna, primele sase luni ale presedintelui Klaus Iohannis au fost marcate de cinci runde de consultari cu partidele parlamentare si de rafuieli avute cu premierul Victor Ponta, dar si cu Parlamentul. Colaborarea cu premierul Victor Ponta a fost laudata de ambele parti la inceputul mandatului, insa s-a deteriorat, ulterior, odata cu vizitele externe ale sefului Executiv... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro