Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Nationala: Avem nevoie de un NOU inceput in politica. Ne-am dat seama cate LIPSURI avem in sistem. Ura si invrajbirea NU au dus niciodata la prosperitate
Seful statului a vorbit si despre amenintarea terorista care planeaza si asupra Europei si a amintit ca Romania este un partener de nadejde pentru aliatii sai. Stiu ca a fost un an dificil pentru toata lumea, marcat chiar recent de evenimente tragice care ne-au amintit cate lucruri inca nu functioneaza, cate lipsuri grave avem in toate sistemele, dar au scos la iveala si exemple de curaj si determinare, dar mai ales, o profunda dorinta de schimbare careia va trebui sa ii raspundem cu totii, societate civila, partide, presa.
Seful statului a vorbit despre ziua de 1 Decembrie ca despre un nou inceput, atat in politica, cat si in mentalitatea colectiva.
In cadrul unei declaratii de la Palatul Cotroceni, Iohannis le-a transmis romanilor ca ar trebui sa priveasca aceasta zi ca pe una speciala, afirmand ca niciodata "ura si invrajbirea nu au dus la prosperitate".
Iohannis a amintit in discursul sau si despre tragedia de la clubul Colectiv, in care 60 de persoane au murit, mentionand ca societatea a realizat cat de multe lipsuri exista in sistem.
Seful statului a vorbit si despre amenintarea terorista care planeaza si asupra Europei si a amintit ca Romania este un partener de nadejde pentru aliatii sai. De fiecare data, natiunea noastra si-a gasit forta interioara pentru a isi construi un viitor mai bun, iar romanii si-au regasit mereu curajul si vocea. 1 Decembrie nu e doar o celebrare a trecutului, ci si prilejul cel mai bun de a ne conecta la prezent, la locul pe care il avem in Europa si a fi constienti de noi insine. Romania s-a schimbat si ofera certitudinea democratiei in interior si predictibilitatea parteneriatului in exterior. Cei tineri nu ar mai concepe o alta viata decat cea in spiritul dreptului de a vorbi, a alege, a contesta si a participa. Avem aceasta capacitate de a furniza in credere si stabilitate intr-o zona cu tensiuni si riscuri de toate felurile. Ultimul anu a insemnat intarirea statului de membru NATO si UE, dar si o prezenta constanta in aceasta calitate. Pentru aceste motive, si nu numai, cred ca e momentul sa redescoperim mandria nationala, dar nu ca pe un slogan prea des si nepotrivit folosit. Peste 3 ani vom sarbatori centenarul Marii Uniri, dar in acelasi timp va fi momentul pentru a proiecta urmatoarea suta de ani, pentru a afirma cu tarie ce fel de Romania vrem sa lasam generatiei urmatoare. Nu vor putea lipsi din aceasta viziune educatia si cunoasterea, respectul pentru valorile materiale, pentru mostenirea culturala si patrioni... Citeste intreg articolul pe evz.ro