Klaus Iohannis, la ceremonia organizata la Sibiu in memoria victimelor accidentului de la Stejaris

Klaus Iohannis, la ceremonia organizata la Sibiu in memoria victimelor accidentului de la Stejaris

Dupa ce o lasa alaturi de celelalte lumanari aprinse, Iohannis se aseaza in zona rezervata oficialitatilor, alaturi de ministrul apararii, Mircea Dusa si de comandantul bazei aeriene de la Campia Turzii. Rezumatul unei zile de cosmar de la locul in care s-a prabusit elicopterul militar O localitate cu cateva zeci de case a devenit vineri locul de desfasurare a unui numar impresionant de forte: politisti, jandarmi, militari si salvamontisti.

acum 60 luni (23 Nov 2014)

O ploaie marunta de toamna a inceput sa cada usor cand, pe platoul din incinta Academiei Fortelor Terestre din Sibiu, au intrat trei masini mari, militare. Pe margine, rude si prieteni care strang la piept, cu ochii plini de lacrimi, cate un tablou al celui drag, mort in tragedia cumplita de la Stejarisu. Soldati din Academia Fortelor Terestre de la Sibiu, aliniati in spate si, in capatul randului, colegii de la Campia Turzii ai militarilor morti.

Chiar inainte de inceperea ceremonialului, pe platou intra presedintele ales al Romaniei, KIlaus Iohannis, cu o candela aprinsa in mana. Dupa ce o lasa alaturi de celelalte lumanari aprinse, Iohannis se aseaza in zona rezervata oficialitatilor, alaturi de ministrul apararii, Mircea Dusa si de comandantul bazei aeriene de la Campia Turzii. Cuvintele din Evanghelie curg greu, printre stropii reci de ploaie. Militarii morti in tragedia de la Stejarisu pornesc spre casa de unde, luni si marti, vor fi condusi pe ultimul drum.

Supravietuitorii din elicopterul militar prabusit au fost operati

Cei doi supravietuitori din elicopterul prabusit vineri in judetul Sibiu au fost operati sambata noaptea la Spitalul de Arsi din Capitala, insa sirul interventiilor va continua in zilele urmatoare, prognosticul in ambele cazuri fiind rezervat, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii spitalului.

Cei doi militari raniti sunt capitan-comandorul Corneliu-Gabriel Titiana, in varsta de 47 de ani, si maistrul militar cls. I Valentin Bora, in varsta de 41 de ani, dupa cum a anuntat MApN. Un elicopter militar s-a prabusit, vineri dimineata, la limita dintre judetele Sibiu si Mures, in apropierea localitatii Malancrav. In aparatul de zbor se aflau zece persoane, dupa cum au declarat reprezentantii Ministerului Apararii. Opt dintre acestea au murit ieri, in timp ce alte doua persoane care se aflau in elicopter au arsuri pe 40% din suprafata corpulu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro