Klaus IOHANNIS, fara sotie, la receptia de Ziua Italiei: "Tanti auguri, ITALIA!"

Klaus IOHANNIS, fara sotie, la receptia de Ziua Italiei:

In gradina superbei vile - un monument de arta si arhitectura, construit la inceputul secolului trecut, in centrul capitalei - s-au adunat, in aceasta seara, sute de invitati - politicieni si ministri romani (fosti si actuali: Victor Ponta, Lazar Comanescu, Leonard Orban, Bogdan Aurescu, etc), diplomati acreditati la Bucuresti, jurnalisti, oameni de afaceri si membriu ai numeroasei comunitati italiene din Romania.

acum 48 luni (2 Jun 2016)

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a participat, de data aceasta fara sotia sa, Carmen, la receptia oferita de ambasadorul Italiei, Diego Brasioli, la resedinta sa din Bucuresti. In gradina superbei vile - un monument de arta si arhitectura, construit la inceputul secolului trecut, in centrul capitalei - s-au adunat, in aceasta seara, sute de invitati - politicieni si ministri romani (fosti si actuali: Victor Ponta, Lazar Comanescu, Leonard Orban, Bogdan Aurescu, etc), diplomati acreditati la Bucuresti, jurnalisti, oameni de afaceri si membriu ai numeroasei comunitati italiene din Romania.

Sosita cu circa o ora inainte de inceperea discursurilor, lumea buna socializa, in asteptarea invitatului de cel mai inalt rang. Cu circa un sfert de ora intarziere, desi venise de ceva vreme, dar ramasese sa discute cu ambasadorul italian, seful statului roman si-a facut aparitia in capul scarilor, si s-a oprit in spatiul special amenajat - cu microfoane si pupitru, alaturi de membri orchestrei, care a interpretat imnurile celor doua tari. Apoi a continuat, in limba engleza, sa vorbeasca despre relatiile deosebite dintre tarile noastre, despre similitudinile dintre limbile si culturile romana si italiana. A subliniat ca 20.000 de firme italiene investesc si produc in Romania, iar anul trecut schimburile comerciale au ajuns la un nivel record de 13,5 miliarde de euro, Italia fiind cel mai mare investitor in tara noastra, raportat la numarul de companii care activeaza in Romania.

A subliniat inca o data ca da, Romania a indeplinit criteriile cerute, inca din 2011, si merita sa fie primita cu bratele deschise. Ambasadorul a adresat cateva cuvinte si in limba italiana, "special pentru membrii comunitatii italiene prezenti la eveniment" - carora le-a vorbit tot despre relatiile bilaterale, "excelente in toate domeniile". Citeste si:

+Dragos Patraru l-a ATACAT DUR pe Klaus Iohannis in ultima sa EMISIUNE: "A dat ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro