Klaus Iohannis, dupa summitul din Bruxelles: Prima data oamenii, dupa aceea banii

Pesedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a vorbit, sambata, intr-o conferinta de presa, despre summitul de la Bruxelles in care se traseaza liniile directoare ale Brexit-ului. Banii care au fost negociati, care au fost prinsi in buget si care, de exemplu, pentru Romania, se reflecta in banii cheltuiti pe proiecte de coeziune, de politica agrara si asa mai departe", a specificat presedintele Romaniei.

acum 41 luni (29 Apr 2017)

Pesedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a vorbit, sambata, intr-o conferinta de presa, despre summitul de la Bruxelles in care se traseaza liniile directoare ale Brexit-ului. Foarte important si pentru publicul de acasa, din Romania: prima data oamenii, dupa aceea bani. Primul punct care va fi negociat cand se vorbeste de parasirea Marii Britanie din UE este soarta oamenilor. Pentru noi este foarte important ca aceasta negociere sa se faca la modul cel mai serios, sa se faca repede si sa fie o negociere cat mai exhaustiva, nu numai resedinta si loc de munca, ci si lucruri cum sunt pensia. Sunt milioane de oameni care s-au bazat pe faptul ca s-au mutat cu familia acolo, s-au gandit la pensie", a spus Klaus Iohhanis.

Presedintele a vorbit si despre negocierile financiare si a dorit sa clarifice o serie de aspecte. Foarte multi au vorbit despre nota de plata pentru Marea Britanie. Este vorba despre angajamente financiare care au fost luate inainte de declansarea Brexit-ului si toata lumea se asteapta ca Marea Britanie sa-si respecte angajamentele. Banii care au fost negociati, care au fost prinsi in buget si care, de exemplu, pentru Romania, se reflecta in banii cheltuiti pe proiecte de coeziune, de politica agrara si asa mai departe", a specificat presedintele Romaniei. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro