Klaus Iohannis, dezamagit de Bacalaureat

Klaus Iohannis, dezamagit de Bacalaureat

Presedintele Klaus Iohannis se declara nemultumit de rezultatele obtinute de elevi la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat. De ani de zile, peste jumatate dintre tinerii care finalizeaza, isi termina clasa a XII-a nu dobandesc o diploma de Bacalaureat si nici nu au o alternativa reala pentru o cariera profesionala.

acum 47 luni (16 Jul 2016)

Presedintele Klaus Iohannis se declara nemultumit de rezultatele obtinute de elevi la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat.

"Suntem din nou la finalul unui an scolar, s-au incheiat Evaluarea Nationala si examenul de Bacalaureat. M-a intrebat cineva daca sunt multumit de rezultate si cum le evaluez, cum le apreciez. Lucrurile se pot schimba doar prin viziune si prin actiune", a spus Iohannis la intalnirea de lucru privind "Siguranta publica in spatiile de invatamant preuniversitar", organizata la Cotroceni.

"Vreau sa vorbesc insa despre impactul acestei stari de fapt, pe termen lung. De ani de zile, peste jumatate dintre tinerii care finalizeaza, isi termina clasa a XII-a nu dobandesc o diploma de Bacalaureat si nici nu au o alternativa reala pentru o cariera profesionala. Anul acesta, bunaoara, aproape o treime dintre absolventii promotiei 2015-2016 care se puteau inscrie la Bacalaureat au decis nici macar sa nu faca acest pas. Sa ne gandim apoi ce se intampla, spre exemplu, cu un tanar care nu promoveaza examenul de Bacalaureat. Incearca sa se angajeze, dar poate spera cel mult la un loc de munca destul de prost platit. Sau ramane acasa si incearca sa promoveze la urmatoarea sesiune, dar asta inseamna timp, timp pe care ar fi putut sa-l valorifice altfel si astfel apar oportunitati pierdute. Sau multi dintre tineri renunta pur si simplu si la BAC, si la posibilitatea de a urma alte studii. Si, dintr-o data, un intreg parcurs, o intreaga de cariera ramane limitata", a mai spus Klaus Iohannis Citeste si:

+Traian BASESCU, reactie DURA la adresa lui IOHANNIS: "Oricat ai fi de inalt, ...

+Imagini SOCANTE: Strazile Moscovei INVADATE de zeci de mii de MUSULMANI. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro