Klaus Iohannis, despre informatiile privind o posibila colaborare a lui Mircea Dumitru cu Securitatea: Ar fi o chestiune letala carierei sale

Reacția Guvernului Guvernul i-a luat, marți, apărarea ministrului Educației, după ce in spațiul public au apărut declarații conform cărora Mircea Dumitru ar fi colaborat cu Securitatea, precizand că niciun ministru nu a colaborat și nici nu a comis acte de poliție politică. CITEȘTE ȘI: Guvernul ii ia apărarea ministrului Mircea Dumitru: Niciun ministru nu a colaborat și nici nu a fost agent al Securității Totodată, Claudiu Secaşiu, membru al CNSAS, a declarat pentru News.ro că ministrul Educaţiei face "obiectul unei noi verificări din oficiu", fiind vorba despre o "procedură stabilită prin lege", in condițiile in care Mircea Dumitru deține o nouă funcţie.

acum 45 luni (6 Oct 2016)

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, că dacă s-ar dovedi o legătură intre ministrul Educației, Mircea Dumitru, și informațiile conform cărora el ar fi fost colaborator al Securității, aceasta ar fi "letală" carierei sale.

"Dacă s-ar adeveri acuzațiile, Mircea Dumitru ar trebui, clar, să demisioneze din Guvern", a declarat președintele Klaus Iohannis, la ieșirea de la Ateneu, unde a avut loc repetiția generală a spectacolului "Parsifal".

O astfel de legătură s-ar dovedi "letală" carierei sale ca ministru al Educației, a mai spus Klaus Iohannis, care s-a declarat ingrijorat de zvonurile apărute in spațiul public.

CITEȘTE ȘI: Mirabela Amarandei: Ministrul Mircea Dumitru va reuși să iși apere reputația pană la capăt

"Resping orice fel de acuzație care mi-a fost adusă că aș fi colaborat in orice formă cu Securitatea. Documentele care au fost prezentate in presă din acel dosar nu sunt produse de mine", a spus Mircea Dumitru.

Totodată, el a solicitat Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității să vină cu un punct de vedere clar in privința statutului său, precizand că este vorba despre "o mistificare grosolană, un fals".

"Solicit in momentul de față CNSAS să vină cu un punct de vedere clar, public, din care să rezulte care este poziția acestei instituții in legătură cu statutul meu. De asemenea, pentru că ceea ce s-a intamplat in momentul de față este o mistificare grosolană, este un fals, dar nu un fals oarecare, ci este o calomnie la adresa mea, voi acționa in instanță, imi iau această libertatea să acționez in instanță pe cei care au făcut aceste afirmații defăimătoare la adresa mea in spațiul public.

Reacția Guvernului

Guvernul i-a luat, marți, apărarea ministrului Educației, după ce in spațiul public au apărut declarații conform cărora Mircea Dumitru ar fi colaborat cu Securitatea... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro