Klaus Iohannis, despre Europa cu mai multe viteze: Acum ne miscam cu viteze diferite, dar nu ne dorim asta

Președintele Iohannis a susținut că un efect negativ al acestui model ar putea pierderea de locuri de muncă in statele despre care UE ar accepta că evoluează mai incet.Vezi și: Președintele Klaus Iohannis: Balcanii de Vest sunt vitali pentru noi in Europa Președintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că Balcanii de Vest sunt vitali pentru Europa, șeful statului subliniind că, in această zonă, trebuie mers pe calea diplomatică și pe cea a ajutoarelor de dezvoltare.

acum 39 luni (11 Mar 2017)

Șeful statului a explicat, in acest fel, poziția Romaniei, care se opune sistemului unei Europe cu mai multe viteze, propus de Franța și de Germania.

Citește și: Liderii primelor patru puteri din UE trasează modelul unei Europe cu mai multe viteze, in care unele state vor avansa mai repede decat altele

"Unitatea nu este uniformitate", a subliniat președintele francez, François Hollande, gazda acestui minisummit organizat la Palatul Versailles, unde au fost prezenți cancelarul german, Angela Merkel, și premierii spaniol, Mariano Rajoy, respectiv italian, Paolo Gentiloni.

Președintele Iohannis a susținut că un efect negativ al acestui model ar putea pierderea de locuri de muncă in statele despre care UE ar accepta că evoluează mai incet.Vezi și: Președintele Klaus Iohannis: Balcanii de Vest sunt vitali pentru noi in Europa

Președintele Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că Balcanii de Vest sunt vitali pentru Europa, șeful statului subliniind că, in această zonă, trebuie mers pe calea diplomatică și pe cea a ajutoarelor de dezvoltare.

Totodată, aflat la Consiliul European de la Bruxelles, președintele Romaniei a abordat și subiectul privind politica externă și relațiile internaționale din vecinătatea Romaniei. Astfel, președintele Iohannis, a declarat, vineri, că Balcanii de Vest sunt vitali pentru Europa, subliniind că, in această zonă, trebuie mers pe calea diplomatică și pe cea a ajutoarelor de dezvoltare.

"Balcanii de Vest sunt vitali pentru noi in Europa, fiindcă țin de Europa. Faptul că acolo au reapărut foarte multe probleme ne ingrijorează și cu toții am discutat despre felul in care putem să ne implicăm pentru a contribui la rezolvarea problemelor din zonă și sunt destul de multe probleme. Calea diplomatică este evident cea mai la indemană, dar și calea ajutoarelor de dezvoltare trebuie mai bine explorată", a spus Iohannis, după Consiliu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro