Klaus Iohannis, declaratie de presa la ora 18.00

Klaus Iohannis, declaratie de presa la ora 18.00

Apoi, in primavara lui 2012, odata cu preluarea puterii de catre USL, Hellvig este numit ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, functie pe care o ocupa pana la alegerile parlamentare din decembrie 2012, cand s-a retras din Cabinet in urma acuzatiilor de incompatibilitate formulate de Agentia Nationala de Integritate (ANI). Potrivit declaratiei de avere, Hellvig detine cota parte de 50% din doua terenuri intravilane, in Voluntari (Ilfov) si in Bihor, cumparate in 2005, respectiv 2008, acestea avand suprafete de 401, respectiv 665 de metri patrati. El mentioneaza, de asemenea, o datorie catre BRD, scadenta in 2035, cu o valoare de 28.568 de euro, precum si catre Viorel Dumitras, scadenta in 2031, in valoare de 145.000 de euro. Eduard Hellvig mai trece in declaratia de avere deconturi de la Parlamentul European in valoare de aproximativ 46.000 de euro.

acum 67 luni (19 Feb 2015)

Klaus Iohannis a anuntat, joi seara, ca l-a nominalizat pe Eduard Hellvig pentru a-i urma lui George Maior la sefia SRI. Am decis sa fac o nominalizare pentru postul de director: am semnat scrisoarea catre presedintii celor doua camere si l-am propus pe Eduard Hellvig pentru pozitia de director al SRI. "Vorbim doar de o nominalizare la SRI, urmand ca in perioada urmatoare sa fac o nominalizare si pesntru SIE", a continuat seful statului. "Am cautat o persona care este pregatita pentru o astfel de pozitie, care are energia necesara, care cunoaste actorii politici, care are cunostinte depre activitatea SRI si care este o persoana care vine sa aduca calmul necesar. Am cautat o persoana care pentru mine reprezinta garantia unui parcurs de europenizare si pentru SRI.

Cat despre noul sef al DIICOT, Iohannis a spus: "Astept cu mare interes o propunerea venita de la Ministrul justitiei. Ponta: Decidem la partid

Partidul vicepremierului Gabriel Oprea, UNPR, va sustine in Parlament numirea lui Eduard Hellvig la sefia SRI. Pe de alta parte, premierul Victor Ponta a declarat ca decizia finala va fi luata dupa consultarile cu grupurile parlamentare.

Udrea si Basescu sar la gatul lui Iohannis pentru numirea lui Hellvig la sefia SRI: Este omul lui Voiculescu Fostul presedinte Traian Basescu si fosta sa colaboratoare Elena Udrea, aflata acum in arest la domiciliu, au criticat vehement numirea lui Eduard Hellvig in fruntea SRI, pe motiv ca acesta ar fi "omul lui Voiculescu".

Reactia lui Hellvig

La cateva minute dupa anuntul ofiacil, Eduard Hellvig a reactionat pe Facebook.

"Sunt onorat de increderea pe care mi-a acordat-o Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, prin nominalizarea pentru functia de director al Serviciului Roman de Informatii. Interesul national inseamna, in actuala etapa a democratiei romanesti si conform vointei cetatenilor, consolidar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro