Klaus Iohannis: Au iesit politicienii la TV ca in desenele animate, au topait care mai de care ca aparatori ai neamului. Presedintele Romaniei i-a dat o veste foarte proasta lui Dragnea: Cum sa pazeasca tara un penal?

Klaus Iohannis a discutat despre schimbările produse in societatea romanească in decursul unui an scurs de la tragedia din Colectiv, despre evoluţia Guvernului tehnocrat şi aşteptările pe care le are de la viitorul Executiv, dar şi despre cum pot fi oprite atacurile la adresa Justiţiei. Tragedia de la Colectiv Cred că e important să constatăm că nimeni nu a uitat tragedia de la Colectiv, nimeni nu a incetat să spere că lucrurile vor fi mai bune trăgand invăţăminte după Colectiv, dar această tragedie este o rană adancă pentru Romania. Din punct de vedere politic, anul care s-a scurs a fost atipic, datorită sentimentului de frustrare după tragedia de la Colectiv, guvernul de atunci a trebuit să plece, iar atunci am propus o soluţie neobişnuită: un guvern tehnocrat, condus de Cioloş, care şi-a făcut treaba. Societatea a aşteptat că partidele să scoată penalii din joc, să promoveze oamenii buni, să se deschidă, să se reformeze. Listele cu candidați pentru parlamentare Unii au inţeles şi au scos penalii total de pe listă, alţii nu au dorit să facă acest lucru. Vrem să fim parte a UE, să ne integrăm profund in UE, să fim in NATO, să fim o democraţie autentică - trebuie scris clar in proiectul de ţară.

acum 48 luni (26 Oct 2016)

Klaus Iohannis a discutat despre schimbările produse in societatea romanească in decursul unui an scurs de la tragedia din Colectiv, despre evoluţia Guvernului tehnocrat şi aşteptările pe care le are de la viitorul Executiv, dar şi despre cum pot fi oprite atacurile la adresa Justiţiei.

Tragedia de la Colectiv

Cred că e important să constatăm că nimeni nu a uitat tragedia de la Colectiv, nimeni nu a incetat să spere că lucrurile vor fi mai bune trăgand invăţăminte după Colectiv, dar această tragedie este o rană adancă pentru Romania. Nici după un an de zile nu putem să spunem că societatea a trecut peste această tragedie.

Voi participa şi eu la unele evenimente comemorative, spre să o facă şi mulţi ani romani.

Din punct de vedere politic, anul care s-a scurs a fost atipic, datorită sentimentului de frustrare după tragedia de la Colectiv, guvernul de atunci a trebuit să plece, iar atunci am propus o soluţie neobişnuită: un guvern tehnocrat, condus de Cioloş, care şi-a făcut treaba. Cred că au fost situaţii unde a lipsit coerenţa, pentru că nu au avut un partid care stabileşte o linie. Intr-un guvern tehnic, un ministru incearcă să rezolve problema cum o inţelege el mai bine. Riscul e să apară sincope, dar e foarte greu de evitat.

Intrebare: De curind aţi făcut portretul robot al viitorului premier, care a născut critici din partea PSD, condus de Liviu Dragnea. S-a schimbat ceva de atunci, va gandiţi să luaţi in calcul nominalizarea lui Dragnea?

Iohannis: Nu am făcut un portret robot, am enunţat cateva condiţii pe care le pun eu cand se va discuta desemnarea premierului după alegeri. Chestiunea penală: toţi am citit că se fac angajări pentru paznici, iată că de fiecare dată prima condiţie e să nu aibă cazier. E inimaginabil, nu am de gand să renunţ la această condiţie. Am probleme cu oamenii condamnaţi penal şi care incearcă prin toate m... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro