Klaus Iohannis a sesizat CNA ca Antena 3 si Romania TV au incercat sa ii lege numele de ilegalitati

UPDATE CNA a amendat, joi, Romania TV cu 10.000 de lei, pentru emisiunea "Dosar de presedinte" din 13 noiembrie 2014, in care i-au fost aduse acuzatii lui Klaus Iohannis, la momentul respectiv candidat la alegerile prezidentiale, referitor la modul in care isi finanteaza campania. Decizia de sanctionare a Antena 3 a fost luata la propunerea membrului CNA Monica Gubernat, pentru incalcarea articolului 67 din Codul audiovizualului, potrivit caruia "in exercitarea dreptului lor de a-si exprima opinii sau puncte de vedere in legatura cu subiecte de interes public, prezentatorii si moderatorii trebuie sa asigure o separare clara a opiniilor de fapte si nu trebuie sa profite de aparitia lor constanta in programe intr-un mod care sa contravina exigentelor de asigurare a impartialitatii".

acum 77 luni (15 Jan 2015)

UPDATE CNA a amendat, joi, Romania TV cu 10.000 de lei, pentru emisiunea "Dosar de presedinte" din 13 noiembrie 2014, in care i-au fost aduse acuzatii lui Klaus Iohannis, la momentul respectiv candidat la alegerile prezidentiale, referitor la modul in care isi finanteaza campania.

In sanctiune a fost retinuta si emisiunea "Romania de la ora 7" difuzata la Romania TV pe 14 noiembrie, in care a fost prezentata o stire cu titlul "Tupeu incredibil al lui Iohannis inainte de vot; In stire se spunea ca "prezidentiabilul are in biroul de la primarie un tablou de patrimoniu luat de la Muzeul Brukenthal". Iohannis se mandreste cu pictura extrem de valoroasa de la muzeu.

Decizia de sanctionare a Romania TV a fost luata la propunerea membrului CNA Monica Gubernat, pentru incalcarea articolului 64, alineatul 1, litera b din Codul audiovizualului, potrivit caruia "In virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte urmatoarele principii: informarea cu privire la un fapt sau un eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta", si a articolului 65, litera c din Cod - "In emisiunile de stiri si dezbateri, radiodifuzorii trebuie sa respecte urmatoarele reguli: titlurile si textele afisate pe ecran sa reflecte cat mai fidel esenta faptelor si datelor prezentate".

De asemenea, CNA a amendat, joi, Antena 3 cu 10.000 de lei, pentru emisiunea "Esential" din 13 noiembrie, in care i-au fost aduse acuzatii lui Klaus Iohannis, la momentul respectiv candidat la alegerile prezidentiale, referitor la modul in care isi finanteaza campania.

Decizia de sanctionare a Antena 3 a fost luata la propunerea membrului CNA Monica Gubernat, pentru incalcarea articolului 67 din Codul audiovizualului, potrivit caruia "in exercitarea dreptului lor de a-si exprima opinii sau puncte de vedere in legatur... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro