Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a noilor ministri. Cum a ajuns primarul din Moinesti ministru pentru relatia cu Parlamentul

Klaus Iohannis a semnat decretele de numire a noilor ministri. Cum a ajuns primarul din Moinesti ministru pentru relatia cu Parlamentul

Administratia Prezidentiala a anuntat, inca de vineri, ca decretele vor fi semnate in cursul zilei de luni, iar la ora 17.00 va avea loc ceremonia de depunere a juramantului. Ca primar la Moinesti, el a incasat, in 2016, 75.300 de lei, veniturile familiei sale fiind completate de salariile de profesoara ale sotiei, 17.100 lei, si veniturile din inchirierea celor doua spatii comerciale, de aproape 125.000 de lei.

acum 46 luni (3 Apr 2017)

Administratia Prezidentiala a anuntat, inca de vineri, ca decretele vor fi semnate in cursul zilei de luni, iar la ora 17.00 va avea loc ceremonia de depunere a juramantului.

Gratiela Gavrilescu, actual ministru pentru Relatia cu Parlamentul, preia portofoliul lui Constantin de ministru al Mediului si functia de vicepremier.

Viorel Ilie, fost primar la Moinesti, numit ministru pentru Relatia cu Parlamentul dupa trei luni de experienta in Legislativ

In 2008, Viorel Ilie a fost ales primar al orasului Moinesti (judetul Bacau) din partea PC, obtinand al doilea mandat in 2012.

La sase luni de la reconfirmarea in functie, primarul a candidat pentru Senat pe lista ALDE din Bacau. Proaspat ales parlamentar, Viorel Ilie a renuntat la functia de primar.

El a devenit lider de grup al senatorilor ALDE, iar dupa numai trei luni de experienta in Parlament partidul l-a propus pe Viorel Ilie ca ministru delegat pentru Relatia cu Parlamentul.

Viorel Ilie s-a nascut pe 19 martie 1965 si este absolvent al Facultatii de Electrotehnica - specialitatea Automatica si Calculatoare a Institutului Politehnic "Gheorghe Asachi" din Iasi, unde a studiat in perioada 1984-1989.

Potrivit declaratiei de avere depuse la inceputul acestui an, Viorel Ilie detine, impreuna cu sotia Simona, doua terenuri intravilane ce insumeaza aproape 3.400 de metri patrati, fara a preciza insa localitatea in care se afla terenurile. Localitatea nu este precizata nici in cazul celor doua case, de 417 metri patrati, respectiv 117 metri patrati. De asemenea, sotii Ilie mai detin doua spatii comerciale care impreuna au aproximativ 250 de metri patrati.

Viorel Ilie nu a declarat ca avand in proprietate automobile sau bijuterii si obiecte de arta a caror valoare insumata sa depaseasca 5.000 de euro, dar a vandut un spatiu comercial in 2016 pentru care a incasat 223.000 de l... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro