Klaus Iohannis a contestat la CCR legea PSD care elimina cele 102 taxe

Klaus Iohannis a contestat la CCR legea PSD care elimina cele 102 taxe

UPDATE Presedintele PSD Liviu Dragnea, initiatorul legii: Inainte sa recurga la astfel de metode privitoare la legea prin care am eliminat cele #102taxe, Klaus Iohannis ar fi trebuit sa mearga la una din cozile la care romanii stau doar pentru a plati una din aceste taxe. El a sustinut ca nu este convins ca se doreste eliminarea acestei taxe, precizand ca dupa adoptarea legii de catre Parlament a primit solicitari de intalniri de la sefii celor doua institutii si scrisori de la European Broadcasting Union -- din care face parte si TVR -- si de la alte organizatii si organisme internationale, sindicate sa nu promulge acest act normativ.

acum 46 luni (15 Nov 2016)

UPDATE Presedintele PSD Liviu Dragnea, initiatorul legii: Inainte sa recurga la astfel de metode privitoare la legea prin care am eliminat cele #102taxe, Klaus Iohannis ar fi trebuit sa mearga la una din cozile la care romanii stau doar pentru a plati una din aceste taxe. Iohannis spune ca se aplica si in acest caz prevederile prin care sunt interziste modificari majore in fiscalitate cu 6 luni inainte de alegeri, pentru ca masurile adoptate vor produce consecinte imediate, fiind afectata executia in curs a bugetului de stat, si nu doar a bugetului viitor.

Klaus Iohannis mai spune in sesizarea de neconstitutionalitate ca Parlamentul trebuia sa identifice in mod concret si sursa de finantare necesara pentru aplicarea legii si sa gaseasca solutii concrete, avand in vedere faptul ca eliminarea simultana a acestor taxe implica o reducere importanta a veniturilor bugetare, in conditiile in care serviciile publice pentru care acestea se achitau trebuie prestate in continuare.

Iohannis subliniaza ca legea este lipsita de predictibilitate si coerenta, deoarece nu cuprinde solutii legislative cu privire la ansamblul efectelor pe care le vor produce masurile instituite.

Seful statului vorbeste in sesizare si despre situatia TVR si a Radioului public, aratand ca eliminarea taxei radio-TV este de natura sa genereze interpretari cu privire la statutul salariatilor, in cazul in care institutiile ar ramane bugetate doar de la stat, si poate afecta autonomia serviciilor publice de radio si televiziune.

Iohannis critica si eliminarea timbrului de mediu, spunand ca sunt afectate programele finantate din fonduri externe nerambursabile in lipsa unor masuri compensatorii, dar ar incalca si normele UE in materie.

In final, Iohannis avertizeaza ca prin aceasta lege Romania risca sa depaseasca tinta de 3% de deficit, agreeata de tara noastra in fata organismelor internat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro