Kim Jong-un, liderul nord-coreean, a aparut in public dupa mai bine de o luna de absenta

Liderul nord-coreean, in varsta de 32 de ani, a inspectat marti constructia unui cartier rezidential, aceasta fiind prima aparitie publica a sa din data de 3 septembrie, anunta agentia de stat KCNA. O asemenea ipoteza a fost adusa in discutie deoarece apropiatii lui Kim Jong-un se tem ca ar putea fi ucisi, in special dupa ce liderul nord-coreean a decis executarea unchiului sau, acuzat de regimul de la Phenian ca ar incerca sa preia controlul exporturilor de carbune, un domeniu extrem de profitabil.

acum 96 luni (14 Oct 2014)

Liderul nord-coreean, in varsta de 32 de ani, a inspectat marti constructia unui cartier rezidential, aceasta fiind prima aparitie publica a sa din data de 3 septembrie, anunta agentia de stat KCNA. Totodata, aceasta a mai notat ca liderul nord-coreean a vizitat in decursul zilei de marti si Institutul de Energetica al Academiei de Stat.

Disparitia din viata publica a lui Kim Jong-un, de mai bine de 40 de zile, a provoacat numeroase speculatii cu privire la stabilitatea politica a regimului din Coreea de Nord. Desi presa oficiala de la Phenian spune ca liderul suprem are doar probleme medicale, specialistii in politica externa se tem inclusiv de o lovitura de stat, scrie BBC.

Cunoscut pentru numeroasele aparitii in public, liderul nord-coreean a lipsit in ultima luna de la doua evenimente importante: 69 de ani de la infiintarea Partidului Muncitoresc (10 octombrie) si Ziua Nationala a Coreei de Nord (9 septembrie).

Rand pe rand, au aparut zvonuri potrivit carora Kim Jong-un ar suferi de guta, de diabet sau chiar de probleme la nivelul gleznelor. O asemenea ipoteza a fost adusa in discutie deoarece apropiatii lui Kim Jong-un se tem ca ar putea fi ucisi, in special dupa ce liderul nord-coreean a decis executarea unchiului sau, acuzat de regimul de la Phenian ca ar incerca sa preia controlul exporturilor de carbune, un domeniu extrem de profitabil.

Starea de izolare a Coreei de Nord la nivel international s-a accentuat in ultimii ani, mai ales dupa ce liderul nord-coreean a hotarat sa sporeasca numarul de exercitii militare, considerate o provocare extrem de grava. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro