Kelemen Hunor: Unirea a insemnat o infrangere pentru noi. S-a promis egalitate. Nu dorim altceva decat ca acele promisiuni sa fie asumate

Kelemen Hunor: Unirea a insemnat o infrangere pentru noi. S-a promis egalitate. Nu dorim altceva decat ca acele promisiuni sa fie asumate

"Se apropie aniversarea de 100 de ani de la Unire si nu ne este indiferent ce stare sufleteasca vom avea la acea aniversare. Asa cum au resit alte generatii, trebuie sa continuam cu munca si trebuie sa spunem ca se poate sa continuam pe valorile transilvane.

acum 71 luni (6 Nov 2016)

"Se apropie aniversarea de 100 de ani de la Unire si nu ne este indiferent ce stare sufleteasca vom avea la acea aniversare. Asa cum au resit alte generatii, trebuie sa continuam cu munca si trebuie sa spunem ca se poate sa continuam pe valorile transilvane. In 2016, evident, nimeni nu poate sa ne ceara sa sarbatorim un eveniment care ne-a impins in existenta de membru al unei comunitati minoritare.

Acesta a mai spus ca maghiarii din Romania doresc nu sa fie asimilati, ci sa fie recunoscuti ca o componenta importanta la constructia tarii. Nu dorim altceva decat ca acele promisiuni sa fie asumate de orice putere si guvern. Exista tendinta de asimilare a minoritatilor si un vis in acest sens si intelegem asta, dar visul nostru este sa fim recunoscuti ca parte importanta in constructia acestei tari. Trebuie sa ne concentram la nivel politic pe aceste lcururi si trebuie sa fim prezenti in Parlament. Sloganul nostru este si credem ca ceea ce e bun pentru maghiarii din Transilvania este bun pentru toti romanii", a mai spus Kelemen Hunor.

Presedintele UDMR a mai adaugat ca unul din telurile Uniunii este o descentralizare care sa asigure Transilvaniei independenta financiara, explicand ca Bucurestiul, desi este centrul tarii, se aseamana cu "un cap cam deformat".

"Bucurestiul este centrul tarii, desi ni se pare ca e un cap cam deformat, dar se vede posibilitatea de a schimba acest lucru. Nu dorim sa mergem la bugetul central si sa cersim. Presedintele si premierul spun ca avem o campanie provinciala si nu vreau sa spun ca ei sunt transilvaneni.

Kelemen Hunor a fost participat duminica la Cluj-Napoca, la lansarea candidatilor Uniunii pentru alegerile parlamentare, eveniment la care au fost prezenti 1.500 de membri ai UDMR din toata tara. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro